Evenimentul Zilei > Social > Pericol! Ministrul Victor Costache vorbește despre închiderea spitalelor de stat
Pericol! Ministrul Victor Costache vorbește despre închiderea spitalelor de stat

Pericol! Ministrul Victor Costache vorbește despre închiderea spitalelor de stat

Ministrul Sănătăţii a vorbit miercuri seara despre închiderea spitalelor publice.

Victor Costache dă asigurări că unitățile spitalicești de stat „nu vor fi închise” după modificarea Legii sănătăţii! Mai mult, ministrul liberal susține că în mandatul său urmăreşte continuarea proiectelor privind construirea unor spitale regionale şi renovarea rapidă a celor deja existente.

„Absolut! Este garantat că nu se vor închide spitale publice, este garantat şi prin programul PNL. Marele challenge al acestui mandat este de a continua acele proiecte mari de infrastructură, acele spitale regionale, şi de a renova rapid spitalele existente, deoarece aceste spitale noi vor fi gata undeva prin 2027, iar până atunci trebuie să aducem soluţii”, a declarat Victor Costache la B1 Tv.

În opinia ministrului Sănătății, acuzaţia că se vor închide spitalele publice nu are sens: „Atunci când faceţi un infarct nu alegeţi unde să mergeţi, veţi fi dus către unitatea sanitară care este de gardă în ziua respectivă. Să luăm Bucureştiul, în fiecare zi este de gardă alt centru de infarct, care sunt supraaglomerate şi, consultându-ne cu profesioniştii din sistem, aducerea încă a unuia, două sau trei centre pentru circuitul de infarct nu poate fi decât benefică. Problema şi mai mare este la nivel naţional, unde sunt judeţe întregi fără centre de infarct. Modificarea legislativă nu poate decât să deschidă dezvoltarea de noi centre”.

Conform celor spuse de Victor Costache, noile modificări legislative ar urma să intre în vigoare în 2-3 săptămâni.