Evenimentul Zilei > Actualitate > Performanță pentru România. O medalie de aur, 2 de argint și 3 de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică
Performanță pentru România. O medalie de aur, 2 de argint și 3 de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică

Performanță pentru România. O medalie de aur, 2 de argint și 3 de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică

Olimpiada Internațională de Matematică 2019 a adus României o medalie de aur, 2 de argint și 3 de bronz. Țara noastră s-a clasat pe locul 17 din 112 țări participante.

Societatea de Științe Matematice a anunțat că țara noastră s-a prezentat cu una dintre cele mai tinere echipe de elevi olimpici din istorie. China și SUA ocupă la egalitate primul loc la Olimpiadă, în timp ce România este pe poziția 17 din 112 țări. Amintim că în urmă cu un an România înregistra cel mai slab rezultat din istoria participării la olimpiadă – locul 33 din 107.

România a inițiat și a organizat prima Olimpiadă Internațională de Matematică din istorie, în 1959. Țara noastră a fost gazda competiției și anul trecut.

621 de elevi de liceu din 112 țări au concurat în Olimpiada Internațională de Matematică 2019. Anul acesta, olimpiada a împlinit 60 de ani și s-a desfășurat la Bath, în Marea Britanie. În clasamentul pe țări, înaintea României sunt următoarele țări: China, SUA, Coreea de Sud, Coreea de Nord, Thailanda, Rusia, Vietnam, Singapore, Serbia, Polonia, Ungaria, Ucraina, Japonia, Indonezia, India, Israel, scrie g4media.ro.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: