Evenimentul Zilei > Social > Pedofili prinşi cu ajutorul Google. Sistemul care ar putea ajuta poliţiştii să depisteze mai repede infractorii
Pedofili prinşi cu ajutorul Google. Sistemul care ar putea ajuta poliţiştii să depisteze mai repede infractorii

Pedofili prinşi cu ajutorul Google. Sistemul care ar putea ajuta poliţiştii să depisteze mai repede infractorii

Zilnic, Google scanează imaginile pe care toţi utilizatorii serviciilor Gmail le trimit prin poşta electronică. Recent, compania a reuşit să depisteze un pedofil, după ce a scanat mai multe imagini pe care acesta le trimitea prin e-mail.

Google a alertat protecţia copilului, suspectând că unul din clienţii săi, John Skillern, stoca imagini ilegale în calculatorul personal, pe care le trimitea prin intermediul poştei electronice. Autorităţile au reacţionat, iar infractorul, în vârstă de 41 de ani, a fost arestat, scrie The Telegraph.

Cazul nu este o premieră, iar poliţiştii ar putea să se folosească mai mult în viitor de serviciile Google, pentru a prinde infractorii periculoşi, în condiţiile în care oamenii legii nu au întodeauna acces la mesajele private ale infractorilor, iar Google are.

Pedofilul a fost depistat după ce sistemul de scanare a comparat imaginile găsite cu cele dintr-o bază de date virtuală, cu imagini furnizate de agenţiile care se ocupă de cazurile copiilor abuzaţi. Niciun angajat Google nu are acces la imaginile scanate, sistemul fiind operat în mod automat.

În fiecare zi, Google scanează peste 400 de milioane de conturi Gmail. În momentul în care o imagine ilegală este depistată, este trimisă o alertă, care ajunge la agenţiile pentru protecţia copiilor. Luna trecută, aproape 600 de pedofili au fost prinşi cu ajutorul acestui sistem.