Evenimentul Zilei > International > Pe cine preferă englezii în locul lui Boris Johnson? Zvonuri ciudate sosesc de la Londra
Pe cine preferă englezii în locul lui Boris Johnson? Zvonuri ciudate sosesc de la Londra

Pe cine preferă englezii în locul lui Boris Johnson? Zvonuri ciudate sosesc de la Londra

Zvonuri neclare îl dau demisionar  pe premierul britanic Boris Johnson.

Motivul principal al pasului înapoi ar fi o sănătate şubrezită datorată efectelor post-infectare cu Coronavirus, cum ar fi susţinut Sir Humpry Wakefield, premierul o numeşte „o prostie absolută” întrucât „mă simt chiar foarte bine, am mai slăbit chiar”.

Cine este Sir Humphry Tyrrell Wakefield

Sir Humphry Tyrrell Wakefield este un sprinţar octogenar, excentric britanic cu limba lungă şi cu un înalt simţ al umorulu, colecţionar de armuri şi de bypassuri (are 4), aventurier, expert în anticariat, prieten al prinţului Philip şi propietar al castelului Chillingham în Northhumberland, o impunătoare cetate din secolul XIII pe care el însuşi o descrie ca pe „castelul istoric cel mai infestat din Marea Britanie”.

Ciudăţeniile de la Castelul Chillingham

Între acele ziduri, se povesteşte despre o femeie însetată de sânge sau de voci misterioase care se pot auzi clar în capelă. Însuşi Sir Humphry are o plăcere în a povesti aceste ciudăţenii vizitatorilor anticei cetăţi, ultima dată unui turist curios nevoie mare care susţinea că e amic al lui Boris şi pe care-l cunoaşte foarte bine, fiincă socrul său Dominic Cummings este unul dintre cei mai apropiaţi şi de încredere colaboratori ai primului ministru enlgez şi care i-a spus că acesta suferă încă după efectele negative ale coronavirusului şi ar putea să-şi dea demisia peste 6 luni. Comparându-l pe premier cu un cal şchiop care reîncepe să galopeze prea devreme şi riscă să nu-şi mai revină niciodată.

Dezvăluirea ar fi putut rămâne între zidurile castelului, dar având în vedere rudenia cu Cummings, ne este permis să bănuim pe bătrânul baron că n-a prea reuşit să ţină doar pentru el cele aflate.

Efectele ulterioare ale Covidului ar putea să-l determine să facă un pas în spate

Venit la Downing Street cu sarcina foarte complicată de a dărui englezilor Brexitul pe care şi-l doreau, Johnson aflat în faţa urgenţei Coronavirus a avut proasta idee de a-şi urma instinctul nonconformist. A ales, cum ar spune Sir Wakefield, calul greşit, acela al faimoasei imunităţi de turmă şi a plătit scump atât pentru cele ce au urmat, cât şi pentru el însuşi, rămânând rănit pe câmpul de luptă şi riscându-şi viaţa.

Englezii l-ar prefera pe Keir Starmer

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE