Evenimentul Zilei > Actualitate > Pe cine a avut în spate Simona Iancu, o chelneriță propulsată la Apele Române. Unchiul a jucat un rol important
Pe cine a avut în spate Simona Iancu, o chelneriță propulsată la Apele Române. Unchiul a jucat un rol important

Pe cine a avut în spate Simona Iancu, o chelneriță propulsată la Apele Române. Unchiul a jucat un rol important

Simona Iancu a ajuns din chelneriță, inginer la Apele Române, după ce în schemă a intrat și unchiul ei, care ocupă funcția de primar.

Simona Iancu, chelneriță devenită celebră pentru că a reușit să ocupe un post important la Apele Române, are susținere. Ea este nepoata soției lui Virgil Saghin, primarul comunei Vatra Moldoviței. Originară din comuna Țigănași, județul Iași, ea a fost împinsă de de la spate de unchiul ei prin alianță. Dar nimeni nu se aștepta ca tânăra să ajungă atât de sus.

Unchiul care a angajat-o în primărie

Simona Iancu a fost angajată timp de trei zile și la primăria Vatra Moldoviței, acolo unde taie și spânzură ruda sa, conform jurnaliștilor de la ziardesuceava.ro. Deși au încercat să obțină un punct de vedere de la edilul Virgil Saghin, sursa citată nu a reușit. Primarul nu a răspuns la telefon, pe care cel mai probabil îl avea închis.

Simona Iancu a fost chelneriță, apoi a ajuns pe staul de plată al primăriei conduse de unchiul său. Deși nu avea nicio competență, a fost detașată la Apele Române. Acolo unde a ocupat funcția de inginer, conform unei anchete a celor de la Recorder.

Cum a ajuns Simona Iancu din chelneriță, inginer la Apele Române

Gabi Musteață a fost obligat să o angajeze pe tânără în acel post. El este director tehnic în cadrul Administrației Bazinale de Apă Prut – Bârlad, Administrația Națională „Apele Române”.

Și asta în condițiile în care Simona Iancu a dat dovadă de incompetență crasă în domeniul respectiv. Ea nu avea habar cum se calculează debitul apei, aria triunghiului sau care sunt malurile unui râu. Toate aceste lacune nu au reprezentat însă un impediment pentru ca fata să intre în câmpul muncii la Apele Române. Postul ar fi trebuit scos la concurs, dar din cauza situației create de pandemie, a fost ocupat prin numire. Directorul Petru Avram a deschis o portiță și a detașat-o pe Simona Iancu de la primăria comunei Vatra Moldoviței.