Evenimentul Zilei > Social > Patriarhul Daniel, mesaj către liderii lumii creștine: „Trebuie să venim în ajutorul celor aflaţi în suferinţă şi în lipsuri”
Patriarhul Daniel, mesaj către liderii lumii creștine: „Trebuie să venim în ajutorul celor aflaţi în suferinţă şi în lipsuri”

Patriarhul Daniel, mesaj către liderii lumii creștine: „Trebuie să venim în ajutorul celor aflaţi în suferinţă şi în lipsuri”

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis un mesaj de pace Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe Autocefale și Autonome, cu prilejul Sărbătorii Nașterii Domnului.

În buna tradiție a Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a transmis un mesaj irenic (de pace) Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe Autocefale și Autonome precum și celorlalți conducători de culte și organizații creștine internaționale.

În scrisoarea transmisă, Patriarhul Daniel susține că în aceste zile, când oamenii sunt în izolare, creştinii, trebuie să vină în ajutorul celor aflaţi în suferinţă şi în lipsuri, a familiilor sărace, a bătrânilor și persoanelor singure, descurajate, îndoliate şi îndurerate și să le ofere un semn al iubirii milostive a lui Hristos faţă de ei.

Totodată, Patriarhul Daniel a arătat că în această perioadă, în care umanitatea traversează o perioadă dificilă, Sărbătoarea Naşterii Domnului reprezintă un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii ale iubirii față de Dumnezeu și faţă de oameni.

Mesajul integral al Patriarhului Daniel

„Bucureşti,

Naşterea Domnului 2020

Sanctitatea/Preafericirea Voastră,

Sărbătoarea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos este taina iubirii smerite şi milostive a lui Dumnezeu, pentru ca noi să devenim asemenea Lui, prin iubire milostivă (cf. Luca 6, 36). Prin Întruparea Sa ca om, Iisus Hristos asumă viaţa omenească amestecată cu moartea, pentru a-i face pe oamenii muritori părtaşi ai vieţii Sale veșnice (cf. Ioan 3, 16).

În contextul pandemiei prezente, umanitatea traversează o perioadă dificilă, în ceea ce priveşte sănătatea şi viaţa oamenilor. De aceea, astăzi, când mulţi oameni se află în izolare, acasă sau în spitale, noi, creştinii, trebuie să venim în ajutorul celor aflaţi în suferinţă şi în lipsuri, a familiilor sărace, a bătrânilor și persoanelor singure, descurajate, îndoliate şi îndurerate, oferindu-le un semn al iubirii milostive a lui Hristos faţă de ei, un cuvânt bun şi o faptă bună.

Astfel, Sărbătoarea Naşterii Domnului devine un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete ale iubirii noastre smerite față de Dumnezeu și faţă de oameni.

Cu prilejul Sfintelor Sărbători ale Nașterii Domnului, Anului Nou 2021 și Botezului Domnului, vă adresăm doriri de sănătate și pace, bucurie și mult ajutor de la Dumnezeu în activitatea pastorală, dimpreună cu salutarea tradițională: „La mulți ani!”.

Cu deosebită preţuire şi frăţească îmbrăţişare în Hristos Domnul,

† Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”