Evenimentul Zilei > Monden > Parfumuri atemporale, pentru femei legendare
Parfumuri atemporale, pentru femei legendare

Parfumuri atemporale, pentru femei legendare

Realizând o incursiune în lumea parfumurilor și răsfoind filele glorioase ale istoriei, am reușit să descoperim aromele enigmatice, ce completau perfect personalitățile femeilor iconice.

Esențele clasice dăinuiesc în timp și inspiră prin perfecțiune. Valorificând stilul și eleganța, acestea accentuează noblețea ființei umane. Aromele “semnătură” emană până astăzi rafinamentul subtil al epocii de aur. Evadează în universul compozițiilor parfumate împreună cu https://makeup.ro/categorys/3/

Să cunoaștem împreună cele 3 femei care au făcut istorie și parfumurile care le-au marcat existența:

Marilyn Monroe: Chanel N°5 de Ernest Beaux

Legendarul parfum Chanel N°5, lansat în 1921, încă mai reflectă eleganța și rafinamentul vremurilor de altădată, menținându-și până în prezent poziția de lider în topul vânzărilor. Aroma nobilă ia amploare cu acorduri intense de vanilie și iasomie. Etalonul frumuseții Marilyn Monroe, a declarat în unul dintre interviurile sale că renumitul parfum reprezintă unicul accesoriu pe care îl poartă în dormitor. Acesta reprezintă o adevărată armă a seducției, un simbol al senzualității și eleganței. Parfumul atemporal Chanel N°5 cucerește prin aroma sa inedită, diversitatea acordurilor și calitatea superioară.

Princess Diana: Quelques Fleurs

Parfumul nobil Quelques Fleurs a inspirat-o  pe prințesa Diana de-a lungul vieții sale, fiind purtat pentru prima oară în ziua nunții sale. Compoziția elegantă emană motive sublime de flori albe, trandafir, iasomie, lemn de santal, vanilie și ambră.

Se speculează că, acesta a vărsat din întâmplare flaconul pe rochia ei de mireasă, atunci când a coborât din trăsură, rezultând o mică pată pe care prințesa a ascuns-o pe toată durata  ceremonii, mimând că își ține rochia cu mâna stângă. Esența parfumată domină prin subtilitatea acordurilor sale florale și motivelor lemnoase, ce pulsează în notele inimii. Quelques Fleurs L’Original poartă în spate o istorie regală, fiind desemnat unul dintre cele mai apreciate parfumuri ale tuturor timpurilor. Acesta a fost creat în anul 1912, iar formula sa inițiala nu a fost publicată niciodată, reprezentând  primul parfum cu o compoziție multiflorală.

Sophia Loren: Diva Emanue Ungaro

Extrem de enigmatic, asemeni renumitei Sophia, parfumul chypre – floral emană o compoziție unică, cu acorduri subtile de trandafir, iris, vanilie și lemn de santal. Acesta poartă semnătura divei, reflectând adevăratul stil și rafinament italian. Aroma opulentă, oferă un echilibru perfect dintre simplitate și complexitate. Pe lângă faptul că reprezenta un simbol al frumuseții, celebra actriță, a fost și o sursă inepuizabilă de inspirație în procesul de concepere a parfumurilor personalizate.

Renumitele parfumuri clasice transmit nostalgia timpurilor apuse. Compozițiile nobile oferă un contrast uimitor dintre forță și finețe.