Parfait de căpșuni cu iaurt și frișcă. O rețetă ideală pentru 1 martie
- Emma Cristescu
- 1 martie 2025, 19:13

De 1 martie, puteți prepara o rețetă delicioasă de parfait de căpșuni cu iaurt și frișcă. Acest desert se prepară foarte repede și doar cu câteva ingrediente. Pentru stratul roșu vă sunt necesare 300 g căpșuni proaspete sau congelate, 2 linguri cu zahăr, 1 linguriță cu suc de lămâie, pentru un gust mai fresh.
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti stratul alb e nevoie de 400 g iaurt grecesc, 2 linguri cu miere sau zahăr pudră (după preferință). Vă mai sunt utile 200 ml smântână lichidă pentru frișcă (minim 30% grăsime), 1 lingură cu zahăr pudră, 1 pliculeț cu zahăr vanilat sau esență de vanilie. Opțional, pentru decor: câteva căpșuni proaspete, iar pentru textură fulgi de cocos sau biscuiți sfărâmați.

Parfait cu căpșuni. Sursa foto iStock
Rețetă de parfait de căpșuni cu iaurt și frișcă
Începeți prin a pregăti stratul roșu. Spălați căpșunile proaspete și îndepărtați codițele. Dacă folosiți căpșuni congelate, lasăți să se decongeleze și scurgeți excesul de lichid. Apoi, puneți fructele ntr-un blender sau pasați cu o furculiță până se obține un piure fin. Adăugați zahărul și sucul de lămâie, amestecați bine și dacă e nevoie, mai adăugați zahăr.

Parfait cu căpșuni. Sursa foto iStock
Într-un bol, amestecați iaurtul grecesc cu mierea sau zahărul pudră până devine omogen. Introduceți bolul la frigider până la asamblare. Într-un bol rece, bateți smântâna lichidă cu un mixer până începe să se întărească. Adăugați zahărul pudră și zahărul vanilat, apoi continuați să mixați până obțineți o frișcă fermă, cu vârfuri moi. Puneți la frigider.
Urmează asamblarea desertului
Acum urmează asamblarea desertului. Luați 4 pahare transparente și începeți să construiți straturile. Puneți 2-3 linguri cu piure de căpșuni ca prim strat (roșu). Urmează un strat de iaurt grecesc (alb), nivelând cu o lingură. Completați cu un strat de frișcă (alb). Repetați straturile și la final puneți frișcă. Opțional, adăugați biscuiți sfărâmați sau fulgi de cocos între straturi.
Acest desert se decorează cu o căpșună proaspătă tăiată pe jumătate sau o felie de căpșună deasupra fiecărui pahar.Serviți desertul imediat sau păstrați la frigider două ore. Puteți înlocui căpșunile cu alte fructe, potrivit rețeteșivedete.