Parfait de căpșuni cu iaurt și frișcă. O rețetă ideală pentru 1 martie

Parfait de căpșuni cu iaurt și frișcă. O rețetă ideală pentru 1 martieParfait cu căpșuni. Sursa foto iStock

De 1 martie, puteți prepara o rețetă delicioasă de parfait de căpșuni cu iaurt și frișcă. Acest desert se prepară foarte repede și doar cu câteva ingrediente. Pentru stratul roșu vă sunt necesare 300 g căpșuni proaspete sau congelate, 2 linguri cu zahăr, 1 linguriță cu suc de lămâie, pentru un gust mai fresh.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti stratul alb e nevoie de 400 g iaurt grecesc, 2 linguri cu miere sau zahăr pudră (după preferință). Vă mai sunt utile 200 ml smântână lichidă pentru frișcă (minim 30% grăsime), 1 lingură cu zahăr pudră, 1 pliculeț cu zahăr vanilat sau esență de vanilie. Opțional, pentru decor: câteva căpșuni proaspete, iar pentru textură fulgi de cocos sau biscuiți sfărâmați.

Parfait cu căpșuni.

Parfait cu căpșuni. Sursa foto iStock

Rețetă de parfait de căpșuni cu iaurt și frișcă

Începeți prin a pregăti stratul roșu. Spălați căpșunile proaspete și îndepărtați codițele. Dacă folosiți căpșuni congelate, lasăți să se decongeleze și scurgeți excesul de lichid. Apoi, puneți fructele ntr-un blender sau pasați cu o furculiță până se obține un piure fin. Adăugați zahărul și sucul de lămâie, amestecați bine și dacă e nevoie, mai adăugați zahăr.

Parfait cu căpșuni.

Parfait cu căpșuni. Sursa foto iStock

Într-un bol, amestecați iaurtul grecesc cu mierea sau zahărul pudră până devine omogen. Introduceți bolul la frigider până la asamblare. Într-un bol rece, bateți smântâna lichidă cu un mixer până începe să se întărească. Adăugați zahărul pudră și zahărul vanilat, apoi continuați să mixați până obțineți o frișcă fermă, cu vârfuri moi. Puneți la frigider.

Urmează asamblarea desertului

Acum urmează asamblarea desertului. Luați 4 pahare transparente și începeți să construiți straturile. Puneți 2-3 linguri cu piure de căpșuni ca prim strat (roșu). Urmează un strat de iaurt grecesc (alb), nivelând cu o lingură. Completați cu un strat de frișcă (alb). Repetați straturile și la final puneți frișcă. Opțional, adăugați biscuiți sfărâmați sau fulgi de cocos între straturi.

Acest desert se decorează cu o căpșună proaspătă tăiată pe jumătate sau o felie de căpșună deasupra fiecărui pahar.Serviți desertul imediat sau păstrați la frigider două ore. Puteți înlocui căpșunile cu alte fructe, potrivit rețeteșivedete.

Ne puteți urmări și pe Google News