Rețete de desert din Columbia. Sunt delicioase și ușor de făcut

Rețete de desert din Columbia. Sunt delicioase și ușor de făcutSursa foto Dreamstime

Patiserii din Columbia au explicat cum se fac anumite rețete deserturi specifice țării loc. În țările din America de Sud, laptele, zahărul și ouăle sunt ingredientele esențiale.

Rețete de desert din Columbia. Țările din America de Sud știu cum să facă dulciuri delicioase cu câteva ingrediene. Faimoșii bucătari columbieni folosesc multe ouă, lapte și zahăr. Aceste deserturi sunt consistente și nu au foarte multe calorii.

Rețete de desert din Columbia

Arroz con Leche este o budincă de orez mai atipică. Turiștii din toată lumea merg în Columbia pentru a mânca acest desert. Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 l de lapte integral
  • 75 g de zahăr
  • pudră
  • 2 bucăți de coajă de portocală
  • 2 bucăți de coajă de lămâie
  • 1 baton de scorțișoară
  • 200 g de orez cu bob scurt (orez pentru budincă)
  • ½ lingură de zeamă de lămâie
  • 50-100 ml de smântână lichidă

Arroz con Leche

  1. Pune laptele într-o cratiță cu fundul gros și adaugă zahărul, coaja de citrice și scorțișoara.
  2. Se aduce încet la fierbere, amestecând pentru a ajuta zahărul să se dizolve. Apoi se ia cratița de pe foc și se lasă aromele să se infuzeze 30 de minute.
  3. Adu din nou la fierbere, adaugă orezul, apoi redu imediat focul și gătește ușor timp de 30 de minute.
  4. Asigură-te că orezul nu se „prinde” pe fundul cratiței.
  5. Lasă să se răcească, îndepărtează batonul de scorțișoară și coaja, apoi adaugă sucul de lămâie și câtă smântână lichidă dorești.
  6. Rețete de deserturi din Columbia. Sunt delicioase și ușor de făcut

    Sursa foto Dreamstime

Obleas con Arequipe (Sandviș de vafe cu umplutură)

Acest desert favorit din America Latină constă într-un sandviș de obleas, un tip de vafe subțiri și într-o umplutură bogată de arequipe, un caramel bogat. În unele regiuni din Columbia, această umplutură se se numește manjar blanco.

Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru arequipe (cremă)

  • 2,8 l de lapte integral
  • 625 g de zahăr
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • ¼ linguriță de sare
  • 1 baton de scorțișoară
  • Rețete de deserturi din Columbia. Sunt delicioase și ușor de făcut

    Sursa foto Youtube

  1. Într-o oală medie, combină toate ingredientele și adu la fierbere. Redu focul la mediu-mic, amestecând des cu o lingură de lemn timp de aproximativ 3 ore. Se lasă să se răcească.
  2. Foile din acest desert seamănă perfect cu sărățelele rotunde pe care le găsești la noi în comerț. Caută unele fără sare, simple și umple-le cu această cremă.
  3. Fă aluatul pentru sărățele, dar fără sare, și umple-le cu crema obținută, după ce a stat la rece.

Cuajada con Melao (Brânză cu miere)

Unul dintre deserturile clasice ale capitalei Bogota este Cuajada Con Melao. Acest desert conține brânză cremoasă, făcută din lapte de vacă, cu un strat superior de melao, un lichid dulce de zahăr topit în apă. El are puține calorii

Ingredientele necesare:

  • 2 litri de lapte integral proaspăt
  • 50 de mililitri de oțet alb
  • 1/4 pastilă de cheag sau 5 picături de cheag
  • 1 kilogram de zahăr panela sau brun ori zahăr muscovado
  • 2 căni de apă
  • Sucul de la ½ lămâie
  • Rețete de deserturi din Columbia. Sunt delicioase și ușor de făcut

    Sursa foto Youtube

  1. Încălzește laptele câteva minute la foc mic, până când ajunge la 45 de grade.
  2. Amestecați 1/4 cubuleț de cheag în 2 sau 3 linguri de apă.
  3. Se lasă laptele să se răcească puțin până când ajunge la 43 de grade și se adaugă oțetul.
  4. Adu recipientul la temperatura camerei pentru a forma cheagul. Se lasă să stea timp de aproximativ 30 de minute. Apoi se taie cheagul cu un cuțit în bucăți mici.
  5. Pune cheagul într-o sită cu o pânză poroasă și lasă să se scurgă câteva minute. Se pune cașul, încă în pânză, într-o formă, astfel încât să ia forma dorită.
  6. Se lasă să stea timp de o oră și apoi se îndepărtează pânza. Ține cașul la frigider o perioadă.
  7. Pune panela într-o oală suficient de mare împreună cu apa. Se fierbe la foc mediu până când panela este complet dizolvată.
  8. Se lasă să fiarbă până se îngroașă, amestecând constant cu o lingură de lemn.
  9. Adaugă sucul de lămâie pentru a preveni solidificarea sau îndulcirea amestecului.
  10. Se pune o bucată de brânză în farfurie și se acoperă cu sirop de zahăr. Desertul trebuie lăsat la rece.