Oricine deține un abonament valabil de metrou, lunar sau anual, va putea să-și parcheze mașina gratuit vreme de 13 ore, în intervalul orar 06:00 și 21:00, și să călătorească cu metroul prin București. În cazul durata parcării depășește cele 13 ore, deținătorul mașinii va trebui să plătească costurile integrale, conform duratei staționării.

Conform informării de presă, pe durata derulării proiectului, tariful parcării va fi menținut la 0,5 lei/ora pentru șoferii care nu au abonamente Metrorex.

Proiectul urmărește identificarea modalităților concrete de creștere a gradului de utilizare a parcării Park&Ride prin introducerea unor noi variante de tarifare. De asemenea, pentru o analiza exactă a oportunității proiectului, Metrorex va realiza un sondaj de opinie în legătură cu beneficiile și gradul de satisfacție al călătorilor cu metroul privind modalitatea de exploatare a parcării de tip Park&Ride.

Terminalul Multimodal Străulești oferă publicului călător multiple facilități: acces la transportul cu metroul, la transportul local public de suprafață (STB), parcare de tip Park&Ride și săli de așteptare. Menționăm că Terminalul Multimodal Străulești are acces direct în stația de metrou Străulești și este prevăzut cu scară rulantă, lift și trotuar mobil, transmite Metrorex.