Păpuşarul examenelor auto, cercetat în libertate

Păpuşarul examenelor auto, cercetat în libertate

Deşi prins în flagrant primind 2.900 de euro şpagă, şeful Serviciului Permise Auto Bacău, comisarul-şef Virgil Ardeleanu a scăpat, ieri, de arest.

Deşi acuzat că, timp de opt luni, a primit şpăgi de mii de euro pentru examene auto „aranjate“, comisarul şef Virgil Ardeleanu, şeful Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bacău, va fi cercetat în libertate.

Aşa au decis, ieri, magistraţii Tribunalului Bacău care ar fi trebuit să se pronunţe în privinţa arestării preventive a acestuia. În schimbul mandatului aşteptat de procurorii anticorupţie, Ardeleanu a primit doar interdicţia de a părăsi localitatea, de a lua legătura cu martorii şi de a folosi armament şi muniţie.

Decizia instanţei a fost deja atacată cu recurs de anchetatori. Pe de altă parte, prefectul de Bacău, Claudiu Şerban, în subordinea căruia se află Serviciul Permise, a anunţat suspendarea din funcţie a comisarului- şef. Reclamat de instructori Procesul în care ar fi trebuit să se decidă arestarea lui Ardeleanu a început ieri, la ora 10.00, când acesta s-a prezentat la Tribunalul Bacău, însoţit de fiul său, de câţiva apropiaţi şi de cei doi apărători. Şeful de la înmatriculări a intrat direct în sala de şedinţă, unde presa nu a avut acces.

Ne puteți urmări și pe Google News

O jumătate de oră mai târziu, el a ieşit şi s-a îndreptat spre arhiva tribunalului, probabil pentru a-şi completa documentaţia referitoare la apărare. Comisarul-şef a mai fost prezentat instanţei, cu propunerea de arestare, şi sâmbătă, dar a fost pus în libertate la cererea avocatului apărării, pe motiv că este nevoie de timp pentru studierea dosarului. Vineri seară, anchetatorii i-au înscenat lui Virgil Ardeleanu un flagrant, după o urmărire de câteva luni, bazată pe reclamaţii de la instructori auto.

Unii dintre cei care au depus plângeri împotriva acestuia au lăsat să se înţeleagă faptul că Ardeleanu ar fi luat mită, nu doar pentru a arăta indulgenţă la acordarea permiselor de conducere, ci chiar pentru eliberarea de acte „în alb“.

„Conform procesului-verbal care a consemnat percheziţia, asupra lui Ardeleanu au fost găsiţi 2.900 de euro în buzunar, 6.000 de lei, tot în buzunar, alţi 45.000 de dolari în portbagajul maşinii, alături de băuturi fine, parfumuri scumpe şi ţigări“, a precizat Ovidiu Neicuţescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Anticorupţie - Bacău.