Concret, Veronica Antal va fi ridicată în curând la cinstea altarelor și înscrisă în rândul fericiților Bisericii Catolice. Papa Francisc l-a primit în audiență pe Eminența Sa Card. Angelo Amato, Prefect al Congregației pentru Cauzele Sfinților, iar în timpul audienței Pontiful Roman a autorizat aceeași Congregație să promulge Decretul referitor la martiriul Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal, terțiară franciscană.

Site-ul Ofmconv.ro. scrie despre slujitoarea lui Dumnezeu Veronica Antal, cea care a trăit în feciorie până la sfârșitul vieții, când, pe lângă cununa fecioriei, Dumnezeu i-a hărăzit și cununa martiriului. Viață și martiriul ei reprezintă o mărturie autentică de credință, o credință vie, dinamică și responsabilă.

În ziua de 24 august 1958, întorcându-se de la Sfânta Liturghie din parohia Hălăucești este atacată de un tânăr pe nume Pavel Mocanu. După 42 de lovituri de cuțit își dă viața și pleacă pentru totdeauna să-l întâlnească pe Mirele său divin Isus Cristos, întâlnire pe care și-o dorea atât de mult.