Editura Evenimentul si Capital

Româncă, DECLARATĂ MARTIRĂ de Papa. Veronica Antal a murit ASASINATĂ la 24 de ani

Foto Ofmconv.ro
Autor: | | 3 Comentarii | 3527 Vizualizari

Papa Francisc a semnat pe 26 ianuarie un decret prin care recunoaște „martiriul Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal, laică, aparținând Ordinului Franciscan Secular, născută la 7 decembrie 1935 la Nisiporești (România) și ucisă din ură pentru Credință pe 24 august 1958 la Hălăucești (România)”.

Concret, Veronica Antal va fi ridicată în curând la cinstea altarelor și înscrisă în rândul fericiților Bisericii Catolice. Papa Francisc l-a primit în audiență pe Eminența Sa Cardinalul Angelo Amato, Prefect al Congregației pentru Cauzele Sfinților, iar în timpul audienței Pontiful Roman a autorizat Congregația să promulge Decretul referitor la martiriul Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal, terțiară franciscană.

Site-ul Ofmconv.ro scrie despre slujitoarea lui Dumnezeu Veronica Antal, cea care a trăit în feciorie până la sfârșitul vieții, când, pe lângă cununa fecioriei, Dumnezeu i-a hărăzit și cununa martiriului. Viață și martiriul ei reprezintă o mărturie autentică de credință, o credință vie, dinamică și responsabilă.

În ziua de 24 august 1958, întorcându-se de la Sfânta Liturghie din parohia Hălăucești, a fost atacată de un tânăr pe nume Pavel Mocanu, care a încercat să-i păteze viața feciorelnică închinată lui Dumnezeu. După 42 de lovituri de cuțit, și-a dat viața și a pleacat pentru totdeauna să-l întâlnească pe Mirele său divin, Isus Cristos, întâlnire pe care și-o dorea atât de mult.

În decursul scurtei sale vieți nu a făcut nimic extraordinar, în afară de faptul că și-a trăit vocația ei de creștină la un nivel superior față de cel obișnuit al altor credincioși, mai scrie sursa citată. Moartea ei sfântă este, deci, rodul unei vieți sfinte, rodul fidelității sale față de acel Dumnezeu în care inima ei de tânără credea cu fermitate.

Spre vârsta de 16-17 ani și-a manifestat intenția de a intra în mănăstire pentru a-și consacra viața lui Dumnezeu. Planul ei nu va putea fi pus în aplicare deoarece statul desființase deja aproape toate mănăstirile catolice din România. I-a rămas doar posibilitatea să își ducă planul la capăt trăind acasă ca o măicuță.

A făcut vot de feciorie și s-a înscris în Ordinul al Treilea Franciscan (Terțiar). Primea zilnic Sfânta Împărtășanie, iar de la orele de adorație nu lipsea niciodată. Pentru a putea face acest lucru, nu ezita să parcurgă în fiecare dimineață cei opt kilometri până în parohia din Hălăucești.

Avea o evlavie deosebită față de Sfânta Fecioară Maria pe care o cinstea mai ales prin recitarea continuă și zilnică a Sfântului Rozariu. Chiar și în momentul suprem această armă nu a lipsit din mâinile ei. Cei care au ridicat-o din balta de sânge, au putut observa cum strângea în mâinile ei Rozariul.

Imediat după moartea ei, credincioșii din localitatea natală și din împrejurimi au început să vorbească despre ea ca fiind sfântă, iar în ziua de 24 august, în fiecare an, la locul martiriului ei se celebrează o sfântă Liturghie la care participă mii de credincioși.

Ce pensie are Florin Piersic! Nimeni nu astepta la o asa SUMA! Cati BANI ia in fiecare luna marele actor

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI