Evenimentul Zilei > Actualitate > Panică printre părinți. Produse periculoase pentru bebeluşi, retrase de pe piaţă
Panică printre părinți. Produse periculoase pentru bebeluşi, retrase de pe piaţă

Panică printre părinți. Produse periculoase pentru bebeluşi, retrase de pe piaţă

Compania Philips România SRL a demarat procedura de retragere a monitoarelor video pentru bebeluşi produse în China.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a fost informată de către Philips România SRL că începe campania de retragere voluntară pentru produsul Monitor video pentru bebeluși Philips Avent (SCD620)

„Așa cum este specificat în Formularul de notificare transmis la ANPC, Philips retrage de pe piață și înlocuiește voluntar toate cele șapte modele de monitoare video digitale pentru copii din seria SCD620, produse în perioada ianuarie 2016 – martie 2018.

Produsele care ar putea fi afectate sunt: SCD620/79, SCD620/78, SCD620/93, SCD620/52, SCD620/26, SCD620/05, SCD620/01. Numărul produselor vândute în România este de 717.
La secțiunea detalii despre pericol, reprezentanții societății Philips menționează că au descoperit faptul că, în cazuri foarte rare, bateria se poate supraîncălzi când este conectată la o sursă de curent electric. Acest fapt ar putea conduce la un potențial pericol de incendiu.
Retragerea voluntară de produs va începe pe data de 8 ianuarie 2020, prin contact direct prin adresa de e-mail a consumatorilor înregistrați în baza de date MyPhilips CRM și printr-o pagină dedicată https://www.philips.ro/c-w/support-home/recall/avent-baby-monitors-scd620-series.html.
Pentru o corectă informare a consumatorilor, ANPC a publicat informații despre această campanie, respectiv Formularul de notificare, atât pe pagina web a ANPC www.anpc.ro – Retrageri voluntare de produse, cât și pe pagina de Facebook”, se arată în comunicatul ANPC.