Pandișpanul cu prune, un adevărat deliciu pe timp de vară. Este foarte ușor de preparat

Pandișpanul cu prune, un adevărat deliciu pe timp de vară. Este foarte ușor de preparat

Pandișpanul cu prune este o prăjitură perfectă de vară, ușor de preparat. Nu aveți nevoie de ingrediente scumpe, iar dacă respectați rețeta veți obține un desert perfect.

Pandișpanul cu prune este o prăjitură delicioasă, nu necesită mare efort și nici îngrediente scumpe. Puteți folosi și alte fructe, în funcție de preferințe.

Pentru a prepara acest desert aveți nevoie de următoarele ingrediente: 350 de grame de făină obișnuită (tip 650), o linguriţă rasă de praf de copt, cinci ouă mari, un praf de sare, 300 de grame de zahăr, 300 de ml de ulei de floarea soareului sau rapiță, zeama de la o jumătate de lămâie, coaja rasă de la o lămâie, o lingură de extract de vanilie, două linguri de pesmet alb, două linguri de zahăr pudră, unt pentru a unge tava și 22-24 de prune coapte, dar nu moi.

Mod de preparare

Prima dată se separă gălbenușurile de ou de albușuri. Gălbenușurile se amestecă apoi foarte bine cu uleiul până când se formează o maioneză consistentă. Ideal ar fi so folosiți un mixer. Într-un bol separat bateți bine albușurile de ou cu sarea și zahărul. După ce compoziția s-a omogenizat adăugați zeama de lămâie. Trebuie să amestecați contant până când zahărul este dizolvat complet și totul arată ca o compoziție (spumă) de bezea.

Peste maioneză, se adaugă apoi apoi vanilia, coaja de lămâie și o treime din bezeaua realizată din albușurile de ou. Se amestecă bine până când totul se omogenizează. Această compoziție se toarnă apoi peste bezeaua rămasă. La final, făina se amestecă cu praful de copt și se toarnă peste compoziție în patru tranșe, pentru a se amesteca uniform. Imediat ce aluatul s-a omogenizat, se toarnă în tava unsă cu unt și tapetată cu făină.

Sursa: lauralaurentiu.ro

Atenție la cuptor

Aluatul din tavă se nivelează înainte de așezarea fructelor. Prunele trebuie să fie fără sâmburi și taiate jumătăți. Se dau apoi prin pesmet și se așează deasupra aluatului, cu coaja în sus. Tava se bagă apoi la cuptor, după ce acesta a fost preîncălzit la 175 de grade.

După 15 minute, dacă observați că prăjitura s-a rumenit, așezați deasupra o foaie de hărtie de copt ușor umezită. Mai lăsați tava la cuptor alte 25-30 de minute. Apoi, lăsați prăjitura la răcit. Înainte de a o servi presărați pe ea zahărul pudră, potrivit lauralaurentiu.ro.

 

Ne puteți urmări și pe Google News