Pandemia de coronavirus ar putea să fie începutul unei catastrofe. Marele pericol sub care trăiește omenirea

Pandemia de coronavirus ar putea să fie începutul unei catastrofe. Marele pericol sub care trăiește omenirea

Pandemie de coronavirus poate părea o glumă față de pericolele care ar putea apărea în viitor. Marea amenințare.

Pandemia de coronavirus ar putea fi doar un preambul la o altă mare problemă care ar putea amenința omenirea. În viitorul apropiat lumea s-ar putea confrunta cu o altă pandemie care să fie mult mai severă decât cea actuală. Din punct de vedere al infectării și al mortalității. Avertismentul a fost lansat de Chris van Tulleken, un virusolog îngrijorat de ceea ce s-ar putea întâmpla în curând.

Pandemia de coronavirus ar putea fi doar începutul unor mari probleme

Până acum, pandemia de coronavirus a dus la infectarea a peste 100 de milioane de persoane la nivel mondial. De asemenea, aproximativ 2,5 milioane de oameni au murit. Pentru omenire, amenințarea va fi și mai mare, dacă în prezent nu se iau măsuri, a afirmat Chris van Tulleken.

„Întrebarea nu este dacă va veni și o altă pandemie. Întrebarea corectă este când se va întâmpla acest lucru. Și este posibil să ne gândim la o pandemie care va fi mult mai severă în anumite privințe. Mai rea decât experiența noastră actuală”. A avertizat virusologul, conform express.co.uk.

Ne puteți urmări și pe Google News

Specialistul a vorbit în cadrul unei emisiuni difuzate de BBC Radio 4. El a explicat de ce planează un pericol permanent asupra umanității. Virusurile se transmit în prezent de la animale la oameni mai mult decât oricând. Cauza este legată de modul în care tratăm mediul și animalele. Această interacțiune reprezintă factor important care contribuie la potențialele focare.

Nu se știe originea coronavirusului

„Tot ceea ce facem este să creăm tot mai multe interfețe între animale și oameni, care permit aceste transferuri. Cee ce știm în prezent este că acest transfer al unor virusuri, de la animal al om, se întâmplă mult mai des decât în trecut”. A mai afirmat Chris van Tulleken.

Nici la această oră nu s-a stabilit cu exactitate originea coronaviruslui. Deși s-au făcut multe speculații în această privință. Fapt este că a fost detectat pentru prima dată la Wuhan, în China, în anul 2019.