Evenimentul Zilei > Social > Infectarea cu coronavirus afectează și creierul. Rezultatele unui studiu făcut la o Universitate prestigioasă
Infectarea cu coronavirus afectează și creierul. Rezultatele unui studiu făcut la o Universitate prestigioasă

Infectarea cu coronavirus afectează și creierul. Rezultatele unui studiu făcut la o Universitate prestigioasă

Infectarea cu coronavirus creează încă o problemă în plus față de cele cunoscute până acum, au anunțat cercetătorii.

Infectarea cu coronavirus poate să creeze numeroase probleme de sănătate și după vindecare. Dar poate duce și la alte complicații. Cercetătorii americani de la Universitatea Yale au vești proaste Virusul SARS-CoV-2 poate infecta direct sistemul nervos central. Studiile făcute în ultimele luni au început, de asemenea, să ofere o înțelegere mai aprofundată. Legată de modul în care virusul afectează celulele din creier, provocând diferite tipuri de simptome neurologice care sunt asociate cu boala coronavirus 2019 (COVID-19).

„Înțelegerea extinderii depline a invaziei virale este crucială pentru tratarea pacienților”

Publicat în „Journal of Experimental Medicine”, studiul a fost realizat cu scopul de-a răspunde la întrebări nerezolvate. Cum ar fi dacă virusul poate infecta neuroni sau alte tipuri de celule ale creierului. Cercetătorii au folosit organoizi cerebrali umani, care sunt organe miniaturale 3D. Și care sunt cultivate într-un laborator din celule stem umane, pentru a analiza capacitatea virusului SARS-CoV-2 de a invada celulele.

„Înțelegerea extinderii depline a invaziei virale este crucială pentru tratarea pacienților. Și asta deoarece începem să ne dăm seama de consecințele pe termen lung ale COVID-19. Se presupune că multe dintre acestea implică sistemul nervos central”,  a declarat Akiko Iwasaki, profesor la Yale School of Medicine, conform contagionlive.com.

Infectarea cu coronavirus și marile probleme neurologice

Cercetătorii au demonstrat că virusul a infectat neuronii din organoizi și i-a folosit ca mijloc pentru propria lor replicare. De asemenea, virusul părea că se poate replica. prin creșterea metabolismului celulelor infectate. În timp ce neuronii din jur, neinfectați, au murit din cauza unei reduceri a aportului de oxigen.

Oamenii de știință au analizat creierul a trei pacienți care au fost infectați cu coronoavirus și au detectat virusul în neuronii corticali ai unuia dintre ei. Regiunile infectate ale creierului au fost asociate cu infarcte ischemice. Situație în care o scădere a aportului de sânge poate provoca leziuni localizate ale țesuturilor și moartea celulară.