Evenimentul Zilei > Social > Valul trei al pandemiei de Coronavirus. Județele României se roșesc, unul după altul. Situație alarmantă
Valul trei al pandemiei de Coronavirus. Județele României se roșesc, unul după altul. Situație alarmantă

Valul trei al pandemiei de Coronavirus. Județele României se roșesc, unul după altul. Situație alarmantă

Prefectura a anunțat  miercuri că rata de incidenţă COVID-19 în municipiul Sibiu a atins 3,05 la mia de locuitori. Autorităţile au decis că vor analiza evoluţia din următoarele două zile, înainte de a impune restricţii. Tot mai multe județe trec în scenariul roșu.

Valul trei al pandemiei de Coronavirus. „Având în vedere faptul că astăzi, rata de incidenţă la nivelul Municipiului Sibiu a depăşit uşor pragul de 3/1000 de locuitori şi ţinând cont că măsurile au ca termen de punere în aplicare maximum de 48 de ore, împreună cu membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu am hotărât ca, în cele 48 de ore pe care le avem la dispoziţie, să analizăm atent situaţia epidemiologică şi să luăm măsurile care se impun, după caz, spre finalul acestui interval de timp.

Am decis să procedăm astfel, în urma consultărilor pe care le-am avut cu Direcţia de Sănătate Publică Sibiu şi cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu. Fiecare dintre noi suntem conştienţi de greutăţile sociale şi economice pe care le generează pandemia şi avem speranţa că doar împreună, fiind solidari vom reuşi să le depăşim”, a declarat prefectul Mircea-Dorin Creţu, potrivit Agerpres.

Incidenţa COVID-19 a scăzut sub 3 la mia de locuitori în municipiul Sibiu în vacanţa de Anul Nou, restaurantele, sălile de spectacole, cinematografele şi sălile de jocuri de noroc fiind deschise de la începutul lunii ianuarie.

Cea mai mare rată de incidenţă din judeţ, de 4,80 la mia de locuitori. Și se înregistrează în prezent în comuna Orlat. Rata de incidenţa la nivelul judeţului Sibiu este de 1,92 la mia de locuitori.

Mai multe județe au depășit pragul de 3 la mia de locuitori

Valul trei al pandemiei de Coronavirus. În mai multe județe, cât și în Capitală, rata de incidență COVID-19 a crescut alarmant în ultimele zile. Potrivit datelor oficiale comunicate miercuri, Județul Timiș conduce în nedoritul clasament. Depășind cu mult pragul de 3/1000. Acum se află la o rată de 5,18. Urmează Județul Ilfov cu 3,73, Județul Clujul cu 3,31, Municipiul București cu 3,16 și Județul Brașov cu 3,14.

Județele Hunedoara, Alba, Maramureș, Sălaj și Constanța se apropie și ele de pragul de 3/1000 de locuitori.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.