Evenimentul Zilei > International > Până unde poate ajunge iubirea?! Ce a fost capabil să facă un bărbat pentru soția lui
Până unde poate ajunge iubirea?! Ce a fost capabil să facă un bărbat pentru soția lui

Până unde poate ajunge iubirea?! Ce a fost capabil să facă un bărbat pentru soția lui

Un indian și-a dorit să o impresioneze pe soția sa și să îi arate dragostea imensă pe care i-o poartă. S-a gândit la mai multe variante, însă în cele din urmă a decis să construiască o replică a Taj Mahal-ului chiar în centrul Indiei. Partenera de viață a cerut doar o sală pentru meditație, însă s-a ales cu un adevărat mausoleu.

Taj Mahal-ului este simbolul universal al iubirii eterne, deci ce putea fi mai specific pentru dragostea unui soț față de soția sa? Anand Prakash Chouksey este indianul care a hotărât să aducă o replică a celebrei construcții la Burhanpur, în centrul Indiei. Acesta susține că a decis să facă această investiție nu doar pentru soția sa, ci și din dragoste pentru țară.

„Vrem să transmitem un mesaj de pace şi armonie religioasă”, a declarat pentru AFP, citată de Agerpres. Anand Prakash Chouksey. „Există multă ură în jurul nostru”, a continuat el, însă „dragostea rezolvă toate problemele din viaţă, iar Taj Mahal este un simbol al acesteia”.

Mausoleul Taj Mahal a fost construit de către împăratului mogul Shah Jahan, în secolul al secolul al XVII-lea. Construcția sa a durat aproximativ 19 ani. Capodopera arhitecturală se află la Agra și a fost ridicată în cinstea soției favorite a mogulului, Mumtaz. Ea a murit la Burhanpur după ce a dat naștere celui de-al 14-lea copil. Evenimentul a avut loc în iunie 1632, în timp ce îl însoțea pe Shah Jahan, venit în zonă să înăbușe o revoltă locală. Din păcate, aceasta era moartă atunci când împăratul a decis să construiască mausoleul care s-a transformat în simbolul iubirii.

În cazul indianului Anand Prakash Chouksey, soția sa este încă în viață și a putut vedea modul în care partenerul ei de viață își arată dragostea și recunoștința față de ea. Monumentul construit la Burhanpur este cu o treime mai mic decât realul Taj Mahal.

„Soţia mea a cerut doar o sală pentru a medita. Este o femeie evlavioasă”, a povestit Anand Prakash Chouksey.

Construirea replicii mausoleului a durat aproximativ trei ani și este o fantezie sentimentală care l-a costat pe Chouksey peste 15 milioane de rupii (180.000 de euro).

„Am folosit marmură de Makrana, acelaşi material din care a fost construit Taj Mahal-ul”, a declarat Chouskey, care plănuieşte să arboreze steagul indian în vârful domului principal.