Evenimentul Zilei > Social > Pana de curent la Spitalul Colțea. Un pacient era pe masa de operație
Pana de curent la Spitalul Colțea. Un pacient era pe masa de operație

Pana de curent la Spitalul Colțea. Un pacient era pe masa de operație

Spitalul Colțea a rămas fără energie electrică, iar zonele vitale au trecut pe alimentarea cu generatoare, din cauza unor probleme ale celor de la ENEL.

Au fost probleme, marți după-amiază la Spitalul Colțea din București, după ce unitatea medicală a rămas fără energie electrică. O pană de curent a afectat activitatea spitalului începând cu ora 17.05. Problema a fost reluată după ora 21.00, iar în acest timp, un pacient s-a aflat pe masa de operație.

Zonele vitale ale spitalului au fost asigurate de generatoare

Zonele vitale ale spitalului au fost asigurate de generatoare, după cum a afirmat managerul de la Colțea. Au fost folosite generatoarele în timpul acestei pene de curent.

„Era un pacient pe masa de operație, o laringectomie totală și este de înțeles că medicul s-a speriat, dar zonele vitale au fost asigurate în toată această perioadă, oferind energie pentru toate aceste zone. (…)Au sunat mai mulți oameni la ENEL, am primit informația cum că există anumite probleme și că vor fi remediate în jurul orei 19.00. Acesta a fost răspunsul pe care l-am primit”, a declarat managerul Spitalului Colțea la Antena 3.

Mesajul unui medic de la Spitalul Colțea, după ce pana de curent a afectat activitatea

Medicul Marian Stamate a postat un mesaj pe contul de Facebook despre situația neplăcută prin care a trecut unitatea medicală ce se află la kilometrul 0 al Bucureștiului. Probleme au fost legate și de alimentarea cu apă, care a fost și ea afectată timp de două ore. Marian Stamate a ridicat o problemă legată de investiții în infrastructura electrică a spitalelor, pentru a putea evita astfel de necazuri.

„Dupa patru ore in care Spitalul Colțea a stat fără energie electrică si doua ore fără apă, doar pe generator cu pacienții pe masa de operatie,cu pacienți COVID-19 în ATI, situația a fost rezolvată. O lecție pentru Autoritățile care dorm în KM zero al Capitalei. Este nevoie de finantarea infrastructurii electrice a spitalelor.Distribuiți, poate se mișcă votații poporului… Mulțumim tuturor care s-au mobilizat pentru rezolvarea problemei!

Reacția E-Distribuție Muntenia

În urma informațiilor apărute cu privire la avaria înregistrată seara trecută, în zona Universitate, reprezentanții E-Distribuție fac următoarele precizări:

E-Distribuție Muntenia a intervenit prin măsuri de telecontrol pentru remedierea  avariei produse în zona Universitate, din București, și pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a tuturor consumatorilor afectați. S-a intervenit cu prioritate în cazul Spitalului Colțea, care a fost alimentat cu energie electrică în 4 minute de la producerea avariei, prin măsuri de telecontrol. Avaria a fost înregistrată în sistem la ora 17.28 și a fost remediată în totalitate la 17.34, când toți clienții din zonă au fost realimentați cu energie electrică.”

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: