Cea mai bună pâine se găsește peste tot. Dar românii o evită

Cea mai bună pâine se găsește peste tot. Dar românii o evită Sursa foto: Dreamstime.com

Dintre toate sortimentele de pâine existente pe piață, nutriționiștii recomandă pâinea integrală pentru aportul de fibre și nutrienți. Procesul de fabricare presupune că bobul cerealelor nu se sfărâmă, iar tărâță din boabe nu este înlăturată.

Puțini dintre noi știu cum să aleagă cea mai bună pâine. Deși sunt expuse pe rafturile supermarketurilor din țară, pâinea integrală, cea cu secară sau cea care conține maia nu fac parte din meniul românilor, cu toate că nutriționiștii le recomandă.

Puțini români știu cum să aleagă cea mai bună pâine

Medicii susțin că cea mai sănătoasă pâine este cea integrală făcută din făină integrală de grâu. Procesul de fabricare presupune că bobul cerealelor nu se sfărâmă, tărăță din boabe nu este înlăturată. Astfel, vitaminele, mineralele și fitonutrienții rămân în produsul final.

Pâinea integrală conține și alte cereale printre care ovăzul, secara și orzul. Jill Weisenberger, dietetician nutriționist evidențiază faptul că pâinea integrală adaugă dietei un plus de diversitate nutrițională. Cu alte cuvinte, spune expertul, dacă sunteți un consumator înrăit de paste, biscuiți sau cereale ar fi bine să luați în considerare să consumați și pâine din făină de ovăz.

Ne puteți urmări și pe Google News
Pâine dietetică fără făină și drojdie. Nu îngrașă și se prepară în câteva minute

Pâine fără făină. Sursa foto: Dreamstime.com

 O alegere mai bună

„Totul se reduce la ceea ce vă place, dar îmi place foarte mult ca oamenii să mănânce o varietate de alimente. Deci, dacă mâncați mult grâu sub formă de paste, biscuiți și cereale pentru micul dejun, poate că ar fi bine să aveți pâinea din făină de ovăz”, a explicat dieteticianul.

„Când vine vorba de sănătate, pâinea integrală este o alegere mai bună, în comparație cu pâinea albă. Pâinea integrală conține mai multe fibre și nutrienți importanți din tărâțe și germeni”, a completat Jill Weisenberger.

Pâine medievală

Pâine medievală. Sursa Foto: Dreamstime

Pâinea integrală, cea mai sănătoasă pentru organism

Fibrele și nutrienții din tărâțe și germeni sunt benefice pentru digestie și contribuie la menținerea nivelului de energie, a declarat la rândul lui Kate Ingram, un dietetician din Connecticut. Totodată, pâinea de secară este bună pentru o dietă variată.

Nu în utlimul rând, experții din nutriție evidențiază faptul că pâinea integrală este una dintre cele mai sănătoase alegeri pentru organism, asta pentru că are un conținut nutrițional ridicat și un impact mic asupra zahărului din sânge, potrivit Fox News.