Secretul unui medic pentru ca pâinea albă cumpărată de la magazin să fie mai sănătoasă

Secretul unui medic pentru ca pâinea albă cumpărată de la magazin să fie mai sănătoasă Secretul pentru a avea o pâine albă mai sănătoasă. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Dr. Karan Rajan, chirurg al NHS, a dezvăluit un truc surprinzător care, potrivit lui, va reduce „indicele glicemic" al pâinii albe. Astfel, prin noua metoda, o pâine albă devine mai sănătoasă de consumat.

Nu este niciun secret că pâinea albă a fost declarată ca fiind cel mai nesănătos tip de pâine

Un medic susține că a găsit o modalitate de face o pâine albă să fie „mai sănătoasă”. Chirurgul NHS, Dr. Karan Rajan, a împărtășit secretul cu cei 5,2 milioane de urmăritori ai săi la începutul acestei săptămâni.

Se pare că secretul ține de modul în care este păstrat aluatul. Într-o postare pe TikTok (@dr.karanr), a spus:

„Dacă iei o felie de pâine albă și o prăjești, ajungi să scazi indicele glicemic al pâinii. Acest lucru înseamnă că se descompune mai încet, provocând o creștere mai treptată a nivelului de zahăr din sânge. Dacă luați o felie de pâine albă și apoi o congelați, apoi o dezghețați și o prăjiți din nou, ați putea scădea indicele glicemic al pâinii de aproape două ori”, a spus acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pâine

Indicele glicemic (GI) este un sistem de clasificare a alimentelor

Acest sistem este utilizat pentru produsele care conțin carbohidrați. El arată cât de repede influențează fiecare produs alimentar nivelul de zahăr din sânge atunci când este consumat.

Pâinea albă, cartofii, orezul alb și băuturile zaharoase sunt cunoscute pentru „indicele glicemic ridicat". Alimentele sunt descompuse rapid în organism, declanșând o creștere bruscă a glicemiei. În același timp, fructele, legumele și alimentele integrale au un „IG scăzut" și sunt recomandate în mare măsură pentru susținerea unei diete echilibrate.

Aprofundând mai mult trucul său, Dr. Rajan a adăugat:

„Toate acestea se întâmplă deoarece se formează mai mult amidon retrograd. Acesta este un tip de amidon rezistent care este benefic pentru sănătatea intestinală, deoarece acționează mai mult ca o fibră. Creșterea conținutului de amidon rezistent din bananele verzi nu numai că ajută la sănătatea intestinală, dar îmbunătățește și sațietatea, menținându-vă mai mult timp sătul”, a declarat acesta, potrivit The Mirror.

paine

Sfatul doctorului Rajan a fost întâmpinat cu sute de comentarii

Mulți utilizatori au susținut că sunt nerăbdători să încerce singuri trucul pentru pâine:

„Întotdeauna îmi îngheț pâinea pentru a o prăji, astfel încât să nu existe risipă. Nu mi-am dat seama că este benefică", a scris un utilizator, în timp ce un altul a intervenit: "Aceasta este o veste bună. Pentru că ador pâinea prăjită".

Cu toate acestea, dacă sunteți dornici să mâncați pâini „mai sănătoase”, dieteticianul Lina Valente recomandă să vă limitați la pâini din grâu integral, din cereale și cu semințe. Într-o postare pentru EatingWell, ea a scris:

„Cerealele integrale furnizează fibre, vitamine și minerale benefice. În plus, cerealele integrale sunt mai puțin susceptibile de a provoca niveluri ridicate de zahăr în sânge (datorită fibrelor) și vă pot menține mai mult timp sătul, deoarece fibrele sunt diferate un timp îndelungat”, a declarat Lina Valentefibre.