Medicul Vlad Ciurea, despre obiceiul care ne distruge creierul. Locul de muncă, unul dintre factori

Medicul Vlad Ciurea, despre obiceiul care ne distruge creierul. Locul de muncă, unul dintre factori creier. Sursa: Arhiva EVZ

Medicul Vlad Ciurea a vorbit despre obiceiurile care ne afectează creierul foarte mult. Iar vestea proastă este că leziunile care apar pe substanța cerebrală sunt ireversibile. Neurochirurgul a vorbit despre factorii principali care pot afecta creierul în mod semnificativ.

Medicul Vlad Ciurea, despre obiceiul care afectează creierul

Neurochirurgul a vorbit despre obiceiul pe care îl dezvoltăm fie la muncă, fie acasă, fără să ne dăm seama. Iar efectele pot fi devastatoare în timp. Iar unul dintre dușmanii creierului este stresul.

Din acest motiv ar trebui să ne consumăm cât mai puțin la locul de muncă. Dar și acasă suntem în pericol. Potrivit medicului, odată cu stresul pot apărea anomalii la nivel cerebral. Între timp scad și sistemele de apărare și de protecție, dar și performanța cerebrală. Iar indiferent de ce am consuma, lucrurile nu revin la normal.

Cea mai mare greșeală este stresul

Doctorul Vlad Ciurea a spus că stresul este cel mai mare pericol pentru creierul uman:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cea mai mare greșeală este stresul. Celulele nervoase sunt în rețea de tip network și în cazul în care nu mai fac față la solicitarea aceasta zilnică pe care o avem de la serviciu, acasă, de la televizor, atunci network-ul nostru nu mai funcționează bine.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoanăMedicul Vlad Ciurea. Sursa foto: Facebook

Mergând greșit, sistemul de apărare scade, sistemul de protecție scade, performanța cerebrală scade. Biciuirea creierului cu tot felul de substanțe excitante sau stimulatoare nu aduce nimic bun și scade funcția cerebrală. Este clar că stresul este cel mai mare pericol pentru creierul uman”, a spus medicul Vlad Ciurea.

Medicul Vlad Ciurea, despre efectele stresului

Medicul Vlad Ciurea a spus că este vorba despre burnout. Funcțiile cerebrale nu reușesc să se mai adune, iar de aici apar toate problemele. Deși ficatul se poate reface în timp, după o perioadă stresantă, creierul nu poate să revină niciodată la normal.

„Boala pe care o putem dezvolta se numește burnout. Arde! Este vorba despre arderea unor celule nervoase. Nu se mai adună funcțiile cerebrale. (…). Pe substanța cerebrală apar leziuni, care sunt, din nefericire ireversibile. În timp ce ficatul este un organ care se reface, creierul nu se mai reface. Are capacitatea de a compensa, dar nu mai se reface. Mai bine îl protejăm decât să încercăm să îl tratăm”, a concluzionat medicul, potrivit dcnews.ro