Cât de sănătoasă este combinația slănină-ceapă. Pericolul pentru organism, explicat de Vlad Ciurea

Cât de sănătoasă este combinația slănină-ceapă. Pericolul pentru organism, explicat de Vlad Ciurea Sursa foto: Arhiva EVZ

Slănina cu ceapă alături de caltaboș și mici sunt delicii culinare specifice României. Însă medicii specializați fac lumină în acest caz și explică dacă este sănătoasă sau nu slănina cu ceapă.

Slănina cu ceapă alături de caltaboș și mici sunt delicii culinare specifice României. Spoturile publicitare de pe micile ecrane care ne îndeamnă să renunțăm la consumul de zahăr și grăsimi i-au speriat pe unii dintre români. Însă medicul Vlad Ciurea face lumină în acest caz și explică dacă este sănătoasă sau nu slănina cu ceapă.

Vlad Ciurea despre slănină cu ceapă

De altfel, un aliment consumat din moși-strămoși. De câte ori nu ați auzit „bunicul a mâncat slană cu ceapă și a trăit până la 90 de ani”. Cât de adevărată este această afirmație aflăm de la reputatul medic Vlad Ciurea.

În primul rând, subliniază medicul Vlad Ciurea, nu trebuie să renunțăm la alimentele care ne-au făcut mari. Produsele consumate în perioada copilăriei sunt primele elemente care pătrund în celulele organismului. În al doilea rând, echilibrul este secretul unei sănătăți de fier.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Noi trebuie să mâncăm, în special, ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre", spune prof. dr. Vlad Ciurea. Nu reținerea sau eliminarea din alimentație este răspunsul, secretul este echilibrul, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea.

Cât de sănătoasă este combinația slănină-ceapă. Vlad Ciurea explică

sursa: arhiva evz

„Răspunsul este echilibrul"

În stilul său caracteristic Vlad Ciurea a explicat că este greu că societatea să-și schimbe comportamentul alimentar. Ar fi nevoie ca timpul să lase în spate o generație pentru ca românii să-și modifice alimentația.Și asta din cauza structurii.

„Degeaba ardeleanului eu îi duc pe masă cele mai formidabile feluri de pește, de fructe de mare, că ardeleanul zice: No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul! Nu poți, pentru că schimbi structura. Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi de aici mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația”, a adăugat medicul Vlad Ciurea.

Vlad Ciurea: „Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru”

Nu în ultimul rând reputatul medic atrage atenția asupra faptului că avem tendința să considerăm că alimentația sănătoasă este cea pe care o cere organismul.

„Alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații. Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slana cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură!

Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin", potrivit Antena 3CNN.