Beneficiile dovedite ale consumului de carne de pui asupra sănătății noastre. De ce este recomandat să o introduci în alimentația ta

Beneficiile dovedite ale consumului de carne de pui asupra sănătății noastre. De ce este recomandat să o introduci în alimentația taSursa: arhiva EVZ

Carnea de pui este una dintre cele mai populare alegeri în alimentația noastră, și pe bună dreptate. Pe lângă gustul său plăcut, carne de pui are și o serie de beneficii pentru sănătate.

Aceasta este săracă în grăsimi și calorii, dar bogată în proteine, făcând-o ideală pentru menținerea unei greutăți sănătoase. În plus, puiul este o sursă valoroasă de nutrienți și vitamine esențiale, care contribuie la un stil de viață sănătos.

Carnea de pui este bogată în proteine

Dacă ești în căutarea unei surse excelente de proteine slabe și sărace în grăsimi, acest tip de carne este alegerea perfectă. Proteina din carne de pui contribuie la dezvoltarea și creșterea mușchilor și ajută la menținerea unei greutăți corporale sănătoase și la pierderea în greutate.

Un antidepresiv natural

Puiul, la fel ca și curcanul, conține un nivel înalt de triptofan, un aminoacid care oferă o senzație reconfortantă. De fapt, atunci când te simți deprimat, consumul de carne de pasăre poate crește nivelul de serotonină din creier, îmbunătățind astfel starea de spirit, reducând stresul și facilitând somnul.

Previne pierderea masei osoase

Dacă te apropii de vârsta înaintată și îți faci griji cu privire la osteoporoză sau artrită, consumul de carne de pui te poate ajuta în lupta împotriva pierderii de masă osoasă, datorită conținutului său bogat de proteine.

Ideal pentru menținerea sănătății inimii

Homocisteina, un aminoacid care poate contribui la apariția bolilor cardiovasculare atunci când este prezent în cantități ridicate în organism, poate fi suprimată și controlată prin consumul de piept de pui.

Un stimulent pentru metabolism

Vitamina B6, împreună cu celelalte vitamine din complexul B, stimulează enzimele și reacțiile metabolice din celule. Prin urmare, un consum regulat de carne de pui contribuie la menținerea sănătății vaselor de sânge, la niveluri ridicate de energie și la susținerea unui metabolism eficient în arderea caloriilor, ajutându-vă să vă mențineți o greutate normală.

Bogată în vitamine

Carnea de pui este și extrem de bogată în vitamine, cu ar fi fosfor, un mineral esențial pentru dinți și oase, dar și în seleniu și niacină. Aceasta din urmă este un tip de vitamina B care protejează împotriva cancerului și a altor forme de daune genetice.

Ajută la menținerea sănătății ochiilor

Puiul este bogat în retinol, alfa și beta-caroten și licopen, toate derivate din vitamina A și toate vitale pentru o vedere sănătoasă.

Carnea de pui ajută la creșterea țesuturilor sănătoase

Mulți dintre noi se confruntă cu buze crăpate, răni pe limbă sau piele uscată în timpul iernii. Cu toate acestea, consumul crescut de riboflavină (sau vitamina B2) găsită în ficatul de pui poate reduce semnificativ astfel de probleme ale pielii și poate contribui la regenerarea pielii uscate sau deteriorate, potrivit activebeat.com.