Otrava pe care milioane de români o consumă constant. Nu mai mâncați așa ceva. Aruncați-o imediat

Otrava pe care milioane de români o consumă constant. Nu mai mâncați așa ceva. Aruncați-o imediat Sursa: arhiva EVZ

Unul dintre cele mai populare produse alimentare din România are în componență foarte mulți aditivi, conform unui studiu realizat de InfoCons.

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip pate de pasăre ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 37 de produse, de la diversi producători/distribuitori. Afla AICI care sunt producătorii si distribuitorii. Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat :

Din punct de vedere al procentajului de ficat:

ficat de pasăre se regăsește într-o proporție cuprinsă între 15 și 45% din compoziție Din punct de vedere ingredientului principal:

56.76% au în compoziție prim ingredient ficatul de pasăre 40.54% au în compoziție prim ingredient apa 2.70% au în compoziție prim ingredient alt tip de carne Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție:

Ne puteți urmări și pe Google News

18.92% au în compoziție proteină animală din/de porc 18.92% au în compoziție slănină 16.22% au în compoziție șorici 5.40% au în compoziție ficat de porc, proteină animală din porc și slănină 2.70% au în compoziție ficat de porc, proteină animală din porc, slănină și sorici

sursa foto: InfoCons

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de pasăre:

64.86% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari); Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 9:

2.70% din produse au în compoziție 9 E-uri; 8.11% din produse au în compoziție 6 E-uri; 5.40% din produse au în compoziție 5 E-uri; 2.70% din produse au în compoziție 4 E-uri; 21.62 din produse au în compoziție 2 E-uri; 24.32% din produse au în compoziție 1 aditiv; 35.13% din produse nu au în compoziție E-uri;

Din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari, tipurile de aditivi regăsiți frecvent pot fi aflate AICI.

Ce sunt aditivii alimentari găsiți în cea mai mare cantitate în pateul de pasăre? Afla AICI ce sunt aditivii regasiti in pateul de pasare.

Toate produsele studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale

Valoarea energetică este cuprinsa între 113 kcal și 337 kcal. Cantitatea de grăsimi variază între 4.3g și 30g. Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 1.5g și 12g. Cantitatea de glucide variază între 1.85g și 9.3g, în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între 0g și 3.4g.

56.41% din produsele analizate nu conțin fibre. Cantitatea de proteină se situează între 9g și 11.5g pentru produsele studiate. Cantitatea de sare s-a situat între 1g și 1.6g.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 2.5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi.

Întreg studiul poate fi văzut AICI