Evenimentul ZileiPoliticaOrban, susținut public de liderii PNL din teritoriu. Cum s-au împărțit liberalii

Orban, susținut public de liderii PNL din teritoriu. Cum s-au împărțit liberalii

Orban, susținut public de liderii PNL din teritoriu. Cum s-au împărțit liberalii
În contextul amplelor mișcări recente de forțare a demisiei lui Ludovic Orban din fruntea PNL, unii dintre liderii liberali din teritoriu au luat poziție.
Orban, susținut public de liderii PNL din teritoriu. Cum s-au împărțit liberalii
Orban, susținut public de liderii PNL din teritoriu. Cum s-au împărțit liberalii

PNL pare scindat în aceste zile,de când lui Ludovic Orban i s-a cerut demisia! Ludovic Orban este tot mai încolțit după ce Rareș Bogdan, primvicepreședintele PNL, și Robert Sighiartău, secretarul general, au început revolta.

Lui Orban i s-a cerut public demisia din funcția de președinte în contextul pierderii alegerilor parlamentare în favoarea PSD și a nevoii de a încheia o alianță de guvernare.

Unele filiale ale partidului s-au grupat, neoficial, în jurul combatanților, precizează Digi 24. Însă există un nucleu dur de 17 organizații județene care îl susțin pe fostul premier. Un număr aproape egal îi cer imperios să plece de la conducere, prin vocea unor lideri ca Gheorghe Falcă (Arad) și Alin Tișe (Cluj). Un număr mai mic de filiale indecise  așteaptă să vadă cum evoluează lucrurile ostilitățile.

Printre filialele județene fruntașe se numără PNL Teleorman, județ celebru pentru că este fieful lui Liviu Dragnea. Baronul local Costel Barbu a scris o adevărată odă pentru Orban pe pagina de Facebook a filialei.

„Ludovic Orban rămâne Prim Ministrul care, în cea mai neagră și tensionată perioadă din istoria postdecembristă a României, și-a asumat responsabilitatea de a guverna o țară care se confrunta cu o pandemie inimaginabilă, ce a pus la grea încercare atât populația cât și mediul de afaceri, reușind împreună cu echipa sa performanțe remarcabile, atât în domeniul sănătății cât și economic”, începe mesajul de susținere necondiționată a liderului.

PNL Teleorman: Am adus o rază de speranță în viața românilor

„Ludovic Orban este președintele ales de Congres, care a preluat, în 2017 un PNL aflat în opoziție și l-a dus, în 2020, după o muncă incredibilă, înlăturând obstacol după obstacol, la guvernare, asigurându-i un mandat de 4 ani în care să-și consolideze poziția și să arate, prin aceeași eleganță și maturitate din ultimii 4 ani, că este partidul care poate onora încrederea pe care i-au dat-o românii în decembrie 2020. Este obligația noastră, a tuturor liberalilor, să continuăm, alături de președintele PNL, Ludovic Orban, susținîndu-l cu toată hotărârea, proiectul liberal de reformare și modernizare a României”.

„Orban a dus partidul acolo unde îi este locul, la guvernare”

Costel Barbu precizează că filiala pe care o conduce îl susține necondiționat pe fostul premier, care a dus partidul la guvernare. „Alături de Ludovic Orban, am simțit intensitatea fiecărei zile în care am mai câștigat o luptă cu boala ce acapara România, în care am ajutat antreprenorii să își salveze afacerile, în care am adus, prin proiectele deblocate, o rază de speranță în viața românilor și le-am redat încrederea în politica liberală.

Dragi colegi, dragi prieteni, Filiala PNL Teleorman rămâne aproape de Ludovic Orban, cel care a dus partidul acolo unde îi este locul, la guvernare, și suntem loiali Partidului Național Liberal. Orice neînțelegere se poate rezolva prin dialog, prin comunicare sinceră, în interiorul partidului. Trăim vremuri grele, în care avem nevoie de unitate și de solidaritate!”, încheie pe un ton solemn filiala liberală.

Costel Barbu a fost cap de listă al PNL Teleorman pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie. În 2014, Barbu a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru ultraj. În 2015 a fost condamnat de Înalta Curte pentru incompatibilitate, fiind demis din funcția de primar al comunei Suhaia.

 


Accesează: