Orașul care are cele mai ridicate temperaturi din lume, unde oamenii preferă să lucreze noaptea

Orașul care are cele mai ridicate temperaturi din lume, unde oamenii preferă să lucreze noaptea Sursa:Wikipedia

În unele părți ale planetei, oamenii sunt obișnuiți cu valurile de căldură. Orașul pakistanez, Jacobabad, cel mai fierbinte oraș de pe planetă, care găzduiește 200.000 de locuitori, a fost mult timp predispus la veri înăbușitoare cu un climat arid, ostil.

Cel mai călduros oraș din lume

Temperaturile din Jacobabad au atins recent 51 de grade – niveluri extrem de îngrijorătoare când se consideră că cel mai înalt record de pe planetă a fost de 56,7 grade în Valea Morții din California, unde aproape orice vietate poate supraviețui. Întreruperea curentului este frecventă, iar smartphone-urile se supraîncălzesc. Să stai afară este periculos, deoarece transpirația se evaporă rapid.

Valurile de căldură din Jacobabad au alimentat îngrijorările cu privire la modul în care criza climatică îi afectează pe cei mai vulnerabili oameni din lume – lunile dintre februarie și mai a acestui an au fost cele mai secetoase din istoria Pakistanului.

Mulți optează să lucreze noaptea, când este mai răcoare, alegând să doarmă ziua când este cel mai periculos să stai afară. Adesea, în timpul verii, oamenii își împachetează bunurile și se mută temporar în orașe mai răcoroase. Se spune că femeile și copiii, în special, se luptă cu căldura arzătoare, copiii fiind expuși riscului de deshidratare și malnutriție.

Ne puteți urmări și pe Google News

Expunerea la riscuri

Oamenii împart pahare cu apă pe marginea drumurilor pentru a-i ajuta pe cei expuși riscului, iar centrele pentru insolații se deschid pentru a trata pe oricine este victima razelor arzătoare. Unii însă au exploatat situația.

Cei 300.000 de locuitori din Jacobabad se bazează, în cea mai mare parte, pe panouri solare pentru a alimenta ventilatoarele caselor, care, deși este o modalitate fără combustibili fosili de a menține temperaturile scăzute, prețurile la aceasta ar putea crește din moment în moment, potrivit Mirror.co.uk.