Evenimentul Zilei > Actualitate > Oprah i-a supărat pe indieni. E acuzată de SNOBISM şi IGNORANŢĂ
Oprah i-a supărat pe indieni. E acuzată de SNOBISM şi IGNORANŢĂ

Oprah i-a supărat pe indieni. E acuzată de SNOBISM şi IGNORANŢĂ

Vedeta de talk-show-uri este acuzată de snobism, ignoranţă şi perpetuare de stereotipuri, după o vizită în India, informează Agerpres.

Oprah Wingrey a realizat o emisiune în luna ianuarie, în timpul unei vizite în India. După ce, recent, show-ul a fost televizat, indienii au publicat o scrisoare deschisă e site-ul postului tv CNN-IBN.
"În calitate de personalitate publică responsabilă, al cărei show de televiziune este preluat peste tot în lume, ar fi trebuit să vă faceţi lecţiile mai bine", se scrie în document.
Telespectatorul care a conceput scrisoarea s-a referit la comentariile făcute de Oprah faţă de obiceiul indienilor de a mânca direct cu mâna, fără a folosi tacâmuri. "Faptul că mâncăm folosind mâinile este o tradiţie bine înrădăcinată şi nimeni în India nu se ruşinează de acest lucru", conform mesajului.
Un alt critic a publicat un mesaj pe site-ul Firstpost, susţinând că proiectul ei este "miop, nedocumentat, ignorant şi tendenţios".
Un editor al ziarului indian Daily Bhaskar a publicat un articol cu titlul "Snoaba Oprah îşi bate joc de India". "Într-un stil de un snobism tipic american, auto-proclamata regină a talkshow-urilor a încercat să prezinte o poveste lacrimogenă superficială… Oprah Winfrey a prezentat India aşa cum se aşteaptă occidentalii să o vadă, stereotip după stereotip ", scrie în material.
Vedeta de televiziune a făcut o călătorie în Asia la începutul lunii ianuarie, iar înrtegistrările le prezintă în emisiunea sa, "Oprah’s Next Chapter".