Evenimentul Zilei > Social > OMS face anunțul. Cifrele din rapoartele COVID-19 nu sunt reale. Care sunt cele adevărate
OMS face anunțul. Cifrele din rapoartele COVID-19 nu sunt reale. Care sunt cele adevărate

OMS face anunțul. Cifrele din rapoartele COVID-19 nu sunt reale. Care sunt cele adevărate

Expertul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și director al programului de urgențe în sănătate, doctorul Michael Ryandin, a explicat că numărul persoanelor infectate cu coronavirus este altul decât cel prezentat.

 

El a afirmat cu ocazia unei întâlniri a consiliului executiv ce monitorizează pandemia de COVID-19, că cifrele adevărate ce țin de numărul de infectări cu acest virus variază de la mediul urban la cel rural și nu numai – se pare că numărul adevărat este cu mult mai mare decât cel din rapoarte.

Ryandin consideră că, de fapt, aproximativ 10% din populația planetei a fost deja înfectată cu COVID-19.

Potrivit estimărilor expertului OMS, aproximativ 760 de milioane de oameni au fost sau sunt în prezent infectați cu virusul. Rapoartele existente arată, în momentul de față, că numărul ar fi de aproximativ 35 de milioane și jumătate de infectări, cu mult mai puțin decât numărul preconizat de expert.DDR

Până luni, 5 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 137.491 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 108.526 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.591 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 249 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Din nefericire 5.048 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, scrie wowbiz.ro.

În intervalul 04.10.2020 (10:00) – 05.10.2020 (10:00) au fost raportate 45 de decese (27 bărbați și 18 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 18 de decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 20 decese la categoria de peste 80 de ani.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: