Evenimentul Zilei > Actualitate > Covid-19 a fost învins! Vestea face ocolul planetei şi este a 8-a minune a lumii
Covid-19 a fost învins! Vestea face ocolul planetei şi este a 8-a minune a lumii

Covid-19 a fost învins! Vestea face ocolul planetei şi este a 8-a minune a lumii

În plină pandemie, o ştire care echivalează cu o minune face ocolul planetei şi are în prim-plan cazul unei bătrâne de 103 ani, care s-a vindecat de Covid-19.

S-a întâmplat la, Ciudad de Mexico, oraş în care o mexicană în vârstă de 103 ani a învins temuta boală infecţioasă deşi suferea de o boală pulmonară gravă.

Şi totuşi, în ciuda vârstei înaintate, a problemelor grave de sănătate şi a faptului că a contractat noul coronavirus chinezesc, femeia a reuşit să scape.

Lupta a durat 11 zile, conform primelor informaţii livrate de Institutul mexican de securitate socială (IMSS), potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Dona Maria cucereşte lumea la 103 ani

Eroina acestei ştiri este Dona Maria, testată pozitiv cu Covid-19, dar care nu suferea din cauza unor factori agravanţi precum hipertensiunea, diabetul şi obezitatea.

De fapt, aici a fost şi marea ei şansă, conform medicilor care au îngrijit-o şi care au rămas uluiţi de rezistenţa arătată de cea care poartă un secol în spate.

„Acest detaliu a contribuit la succesul tratamentului său”, au declarat reprezentanţii IMSS într-un comunicat de presă remis sâmbătă.

Maria a fost internată pe 22 septembrie la spitalul general regional din Guadalajara, în statul Jalisco, dar a scăpat ca prin minune.

La acea vreme, ea avea nasul înfundat, un puseu de febră şi dificultăţi de respiraţie; totuşi, medicii au considerat că starea ei nu impunea conectarea la ventilator.

Starea de spirit, un element-cheie?

Este posibil ca în recuperarea bătrânei să fi contat şi optimismul pe care ea l-a afişat în permanenţă, în ciuda situaţiei critice pe care o traversa.

„A fost întotdeauna foarte veselă, conştientă, vorbind cu medicii. Chiar şi la final, ne-a recomandat să ne îngrijim.

Evoluţia ei a fost foarte bună, iar simptomele au dispărut”, a declarat directorul spitalului, David Sanchez.

În cele din urmă, la finalul celor 11 zile de spitalizare, femeia s-a întors acasă vinerea trecută, dar nu înainte de a fi aplaudată de medicii care i-au fost aproape.

În acest sens, IMSS a publicat mai multe imagini în care cadrele medicale au aplaudat-o pe pacienta de 103 ani când a părăsit spitalul într-un scaun cu rotile.

Covid-19 a lovit şi Mexicul în plin

Autorităţile din Mexic au raportat că până în prezent au fost înregistrate 757.953 de cazuri de Covid-19 şi 78.880 de decese din cauza acestei temute boli infecţioase.

Începutul pandemiei în această ţară a fost constat în luna februarie. În acest context, amintim că la 11 august, 78 de persoane de peste 100 de ani fuseseră diagnosticate cu Covid-19 în Mexic.

Dintre acestea, 23 au decedat, ceea ce arată că, până la urmă, lupta cu noul coronavirus ţine şi de norocul pe care îl are fiecare, indiferent de vârstă.

A scăpat de Covid-19 la 118 ani

Un caz de referinţă este cel al unui bărbat din statul Tabasco şi despre care jurnaliştii de la AFP au aflat că ar avea 118 ani.

Respectivul mexican a fost diagnosticat cu Covid-19 pe 25 iulie, dar în cele din urmă s-a vindecat.

În acelaşi context amintim şi cazul unei femei de 103 ani din Massachusetts (Statele Unite ale Americii), despre care planeta afla că scăpase de Covid-19 la sfârşitul lunii mai.

Jennie Stejna s-a luptat cu virusul timp de trei săptămâni şi a fost cu Covid-19 când se afla la azilul de bătrâni.

Alte episoade celebre de vindecare în urma contractării Covid-19 sunt şi cazurile celor două femei din Indonezia (100 ani) şi China (103 ani).

sursa: Agerpres

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.