Evenimentul Zilei > Social > Este cel mai prost anunț făcut despre coronavirus. Ce ne așteaptă. Alertă semnată de OMS
Este cel mai prost anunț făcut despre coronavirus. Ce ne așteaptă. Alertă semnată de OMS

Este cel mai prost anunț făcut despre coronavirus. Ce ne așteaptă. Alertă semnată de OMS

OMS, avertisment sumbru: Este „prematur” şi „nerealist” să spui că pandemia se va termina anul acesta. OMS consideră că „În acest moment virusul controlează foarte mult”.
OMS, avertisment sumbru: Este „prematur” şi „nerealist” să spui că pandemia se va termina anul acesta. OMS consideră că „În acest moment virusul controlează foarte mult”.
Un înalt oficial al OMS a declarat că sosirea vaccinurilor eficiente ar putea ajuta cel puțin la reducerea dramatică a spitalizărilor și a deceselor. Dar că nu vom scăpa de pandemie.

OMS, avertisment sumbru: Este „prematur” şi „nerealist” să spui că pandemia se va termina în curând

„Dacă suntem deștepți, putem termina cu spitalizările, decesele și tragedia asociată acestei pandemii” până la sfârșitul anului”. Numai că nimic nu este garantat într-o epidemie în evoluție. A subliniat expertul în conferinţa de presă.

„Cred că va fi foarte prematur şi nerealist să credem că vom termina cu acest virus până la sfârşitul anului, a declarat Michael Ryan.

Directorul Programului pentru urgenţe sanitare al OMS a sunliniat faptul că în acest moment virusul controlează foarte mult.

În prezent, OMS se concentrează pe menţinerea transmisiei la un nivel cât mai redus posibil. Şi, tototadă pe vaccinarea unui număr tot mai mare de persoane.

Situaţia privind administrarea dozelor de vaccin s-a îmbunătăţit faţă de acum 10 săptămâni, a spus Ryan. Deşi au existat provocări uriaşe în distribuirea lor, iar numărul cazurilor este încă în creştere.

OMS nu este de acord ca tinerii să se vaccineze înaintea celor din sănătate

„Dacă vaccinurile încep să aibă impact nu numai asupra deceselor şi spitalizărilor, ci vor avea un impact semnificativ asupra dinamicii transmisiei şi riscului transmisiei, atunci cred că ne vom îndrepta rapid spre controlul acestei pandemii”, a afirmat oficialul OMS.
Între timp, directorul general al OMS a declarat că este „regretabil” faptul că adulții mai tineri și mai sănătoși din unele țări bogate sunt vaccinați împotriva coronavirusului în fața lucrătorilor din domeniul sănătății cu risc din țările în curs de dezvoltare.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că imunizările oferite cu ajutorul efortul ului susținut de ONU COVAX au început săptămâna aceasta în Ghana și Coasta de Fildeș. Dar este nemulţumit că acest lucru se întâmplă doar la trei luni după ce țări precum Marea Britanie, SUA și Canada au început să își vaccineze propriile populații.

„Țările nu sunt într-o cursă între ele”, a spus el. „Aceasta este o cursă obișnuită împotriva virusului. Nu cerem țărilor să își pună propriul popor în pericol. Cerem tuturor țărilor să facă parte dintr-un efort global de suprimare a virusului peste tot”, mai declarat, potrivit nbcnews.