Evenimentul Zilei > Actualitate > Pandemia a provocat un haos uriaș în sistemul bugetar. Tot cetățenii suferă
Pandemia a provocat un haos uriaș în sistemul bugetar. Tot cetățenii suferă

Pandemia a provocat un haos uriaș în sistemul bugetar. Tot cetățenii suferă

Întârzieri la eliberarea actelor de identitate în municipiul Zalău, din cauză că autoritățile nu mai au suficient plastic pentru imprimarea documentelor.

Întârzieri la eliberarea actelor de identitate.

Locuitorii județului Sălaj sunt nevoiți să aștepte cu lunile eliberarea unor acte de identitate. Cei care au depus cereri în luna februarie își vor primi actele de identitate abia în aprilie. Conform autorităților locale, motivul întârzierii are legătură cu lipsa materialului plastic pe care sunt imprimate documentele.

Lămuririle au venit din partea Primăriei Zalău, într-o postare pe contul de Facebook.

„Ne cerem scuze pentru acest inconvenient, dar decalajul este generat de lipsa materialelor pentru producerea şi tipărirea documentelor. Sarcină care revine Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date Bucureşti, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Producţia efectivă a cărţilor de identitate se realizează de către instituţia menţionată şi structurile din teritoriu”, se arată într-o postare pe contul de Facebook al Primăriei Zalău.

Conform sursei citate, persoanele care au depus cererea după 5 februarie vor fi reprogramate. Acestea își vor putea ridica actele de identitate în săptămâna 5-9 aprilie.

Întârzieri la eliberarea actelor de identitate

Situația nu este singulară. Cărțile de identitate se eliberează cu întârziere în toate județele.

La Timișoara, timpul de așteptare pentru eliberarea actelor de identitate a crescut până la o lună. Reprezentanții Direcției de Evidență a Populației primesc în fiecare zi în jur de 200 de cereri. În ultima lună au putut fi imprimate doar 60 documente pe zi. Drept urmare, timpul de aşteptare a crescut de la cinci zile la 30 de zile.

De asemenea, situația se repetă și în celelalte județe ale țării, unde întârzierile sunt la ordinea zilei.

Este criză de plastic

Este criză de plastic pentru tipărirea cărților de identitate, din cauza unei achiziții întârziate. Din această problem au apărut întârzieri la toate direcțiile de evidență a populației din țară.

Radu Bogdan Sperneac, director Direcţia de Evidenţa Persoanelor Timişoara, a confirmat criza plasticului pentru cărțile de identitate.

„Am primit o informare de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de date. A trebuit să mărim termenul de eliberare al actelor de indentitate. Din cauza materialelor plastice pe care se tipăresc cărţile de identitate. Persoanele care sunt în situaţii excepţionale pot solicita eliberarea în regim de urgenţă”, a declarat Radu Bogdan Sperneac, conform Știrile ProTV.