Anunțul Olguței Vasielescu a fost făcut miercuri, potrivit Digi 24.

 

„Este vorba de absolut toţi medicii şi toate asistentele care urcă pe grilă din 2022 direct, începând de mâine, vă vom transmite salariile ca să vedeţi despre ce este vorba. Pot să va spun că un medic primar, de exemplu, de la 4.000 de lei ajunge la 15.000 de lei, la care se adaugă în mod evident vechimea şi celelalte sporuri de care beneficiază. În sistemul de sănătate, salariile chiar vor fi foarte mari şi ne-am bucurat să constatăm că încă de anul trecut s-a redus exodul medicilor cu 40% doar pe promisiunea că vor creşte salariile”, a spus ministrul Vasilescu.

Acest anunț vine la doar două săptămâni după ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, declara că nu vor exista scăderi salariale în rândul medicilor. În anunțul făcut la datat de 8 februarie, demnitarul declara că salariul lunar unui medic legist, de exemplu, va ajunge și la 4.000 de euro, iar toate lefurile din Sănătate vor crește..

Pintea preciza că există probleme doar pentru 3% din angajații din subordinea Ministerului, „dar nu au probleme mari”. În acest sens, salariile consilierilor de la Sănătate vor scădea semnificativ, cu 23%, iar un director din instituție ar urma să câștige la fel de mult ca omologul său dintr-un alt minister.