Evenimentul Zilei > Sport > Oficialii „tunarilor” vin în România. Gigi Becali își freacă mâinile. Transferul anului în fotbalul românesc
Oficialii „tunarilor” vin în România. Gigi Becali își freacă mâinile. Transferul anului în fotbalul românesc

Oficialii „tunarilor” vin în România. Gigi Becali își freacă mâinile. Transferul anului în fotbalul românesc

Formația engleză Arsenal este hotărâtă să rezolve cât mai rapid transferul lui Ianis Stoica de la FCSB. Dovadă stă și faptul că de dosarul tânărului fotbalist de 18 ani s-a ocupat personal chiar șeful departamentului de scouting al clubului londonez.

„Tunarii” sunt încântați de evoluțiile avute de Ianis Stoica în acest sezon pentru vicecampioana României și doresc să grăbească tratativele. O delegație a clubului londonez urmează să sosească în România cel mai probabil la începutul lunii decembrie pentru a purta negocieri cu patronul FCSB, Gigi Becali.

Suma de transfer pe care sunt dispuși să o plătească englezii se ridică la 7.5 milioane de euro, informație confirmată și de latifundiarul din Pipera.

Salariu tentat pentru Ianis Stoica la Arsenal

Este vorba inițial ca internaționalul de tineret să evolueze pentru echipa U23 a lui Arsenal pentru minim 6 luni. În această perioadă el va avea un salariu lunar de 50.000 de lire sterline, care va fi mărit în funcție de îndeplinirea unor obiective. Ca de exemplu, dacă Ianis va marca 10 goluri pentru echipa de tineret.

De asemenea, în momentul în care el va ajunge la echipa mare, salariul va fi dublat la 100.000 de lire, scrie playsport.ro.

Finanțatorul FCSB-ului a anunțat că ar dori 10 milioane de euro în schimbul lui Ianis Stoica. Astfel, în funcție de cum vor decurge negocierile, cel mai probabil suma finală de transfer va fi undeva în jurul a 8.5 de lire sterline, echivalentul a circa 10 milioane de euro, sumă dorită de Becali.

Poate juca ca atacant central sau mijlocaș ofensiv

În acest moment cota de piață a lui Ianis Stoica este de 450.000 de euro, conform transfermarkt.com.

Sub contract până în 2023 cu FCSB, Ianis Stoica ar fi primit în trecut o ofertă de 1,5 milioane de euro. Fotbalul este în ADN-ul familiei sale, tatăl său Pompiliu fiind fost fundaș stânga la Steaua. Capabil să joace ca atacant central sau mijlocaș ofensiv, a petrecut ultimele trei sezoane sub formă de împrumut. A revenit foarte motivat la clubul care l-a crescut și poate reuși un transfer la Arsenal dacă își va continua progresul”.

În acest sezon, Stoica a apurut în tricoul FCSB în 16 meciuri, a înscris șase goluri și a dat două pase decisive. El a reușit să înscrie în Cupă când avea doar 14 ani, în octombrie 2017.

Dunărea Călărași, Petrolul, Metaloglobus și CSM Slatina sunt echipele la care a fost împrumutat Ianis Stoica înainte să revină la FCSB, în această vară.