Cu Nicolae Stanciu aruncat, din nou, din primul minut pe teren, campioana Cehiei a trecut cu brio testul de pe „Emirates Stadium” şi visează cu ochii deschişi la o calificare miraculoasă în careul de aşi al celei de-a doua competiţii europene intercluburi. 

Într-un meci dominat de britanici, „tunarii” au reuşit să puncteze o singură dată pe tabela de marcaj, chiar pe final. După mai multe ocazii mari ratate de oamenii din ofensivă ai tehnicianului spaniol Mikel Arteta, atacantul nou – introdus pe gazon, ivorianul Pepe, l-a învins pe bravul goakeeper al Slaviei, Ondrej Kolar, în minutul 86. 

Holes, la primul gol în Europa

Bucuria gazdelor londoneze nu a durat însă prea mult timp. Cu puţine clipe înainte de ultimul fluier al centralului suedez Andreas Ekberg, fundaşul Tomas Holes a aşternut liniştea pe „Emirates” (’94). Apărătorul în vârstă de 28 de ani a marcat primul său gol din cupele europene, din întreaga sa carieră, iar Stanciu şi compania au, acum, prima şansă de a ajunge în semifinale.   

Jucătorul român a petrecut optzeci şi trei de minute pe teren, în confruntarea cu Arsenal, fiind înlocuit de antrenorul principal al Slaviei, Pvel Vrba, cu Lukas Masopust. Chiar dacă nu a mai reuşit să repete isprava din precedentele două dueluri europene ale praghezilor de pe tărâm britanic, cu Leicester şi Glasgow Rangers, când a marcat un gol sau a pasat decisiv, fotbalistul crescut în pepiniera celor de la Unirea Alba Iulia a evoluat în nota echipei. 

Presa îi critică pe „tunari”

Presa din Albion a digerat cu greu acest rezultat negativ al lui Arsenal şi a pus tunurile pe căpitanul Hector Bellerin şi ceilalţi coechipieri ai săi. „Dezastru pentru Arsenal” a titrat publicaţia Daily Mail, iar ziariştii de la The Sun remarcă, la rândul lor, faptul că speranţele alb – roşiilor la cucerirea Europa League sunt foarte aproape de a fi năruite. 

„Ambiţiile tunarilor pentru câştigarea acestei competiţii se află acum sub semnul întrebării, în urma acestui egal dezastruos” au concluzionat englezii.