Evenimentul Zilei > Sport > Stanciu şi Slavia Praga obţin, în prelungiri, un egal mare în deplasarea de la Arsenal
Stanciu şi Slavia Praga obţin, în prelungiri, un egal mare în deplasarea de la Arsenal

Stanciu şi Slavia Praga obţin, în prelungiri, un egal mare în deplasarea de la Arsenal

Slavia Praga, formaţie pentru care evoluează şi internaţionalul tricolor Nicolae Stanciu, a obţinut o remiză mare în deplasarea de pe terenul englezilor de la Arsenal Londra. În meciul tur al sferturilor de finală din Europa League, cehii au egalat la unu, în prelungiri.

Cu Nicolae Stanciu aruncat, din nou, din primul minut pe teren, campioana Cehiei a trecut cu brio testul de pe „Emirates Stadium” şi visează cu ochii deschişi la o calificare miraculoasă în careul de aşi al celei de-a doua competiţii europene intercluburi. 

Într-un meci dominat de britanici, „tunarii” au reuşit să puncteze o singură dată pe tabela de marcaj, chiar pe final. După mai multe ocazii mari ratate de oamenii din ofensivă ai tehnicianului spaniol Mikel Arteta, atacantul nou – introdus pe gazon, ivorianul Pepe, l-a învins pe bravul goakeeper al Slaviei, Ondrej Kolar, în minutul 86. 

Holes, la primul gol în Europa

Bucuria gazdelor londoneze nu a durat însă prea mult timp. Cu puţine clipe înainte de ultimul fluier al centralului suedez Andreas Ekberg, fundaşul Tomas Holes a aşternut liniştea pe „Emirates” (’94). Apărătorul în vârstă de 28 de ani a marcat primul său gol din cupele europene, din întreaga sa carieră, iar Stanciu şi compania au, acum, prima şansă de a ajunge în semifinale.   

Jucătorul român a petrecut optzeci şi trei de minute pe teren, în confruntarea cu Arsenal, fiind înlocuit de antrenorul principal al Slaviei, Pvel Vrba, cu Lukas Masopust. Chiar dacă nu a mai reuşit să repete isprava din precedentele două dueluri europene ale praghezilor de pe tărâm britanic, cu Leicester şi Glasgow Rangers, când a marcat un gol sau a pasat decisiv, fotbalistul crescut în pepiniera celor de la Unirea Alba Iulia a evoluat în nota echipei. 

Presa îi critică pe „tunari”

Presa din Albion a digerat cu greu acest rezultat negativ al lui Arsenal şi a pus tunurile pe căpitanul Hector Bellerin şi ceilalţi coechipieri ai săi. „Dezastru pentru Arsenal” a titrat publicaţia Daily Mail, iar ziariştii de la The Sun remarcă, la rândul lor, faptul că speranţele alb – roşiilor la cucerirea Europa League sunt foarte aproape de a fi năruite. 

„Ambiţiile tunarilor pentru câştigarea acestei competiţii se află acum sub semnul întrebării, în urma acestui egal dezastruos” au concluzionat englezii.