Obiceiuri sănătoase care te țin departe de medic. Ce trebuie să faci după 40 de ani

Obiceiuri sănătoase care te țin departe de medic. Ce trebuie să faci după 40 de ani Exercițiile fizice reduc riscul de boli cardiovasculare. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Obiceiuri sănătoase care te țin departe de pastile și spitale. Odată depășit pragul 40 de ani, organismul începe ici-colo să scârțâie. Mai ales în cazul persoanelor care nu obișnuiesc sau nu au timp să facă mișcare.

Obiceiuri sănătoase care te țin departe de medic

Dacă vă numărați printre cei care sedentarismul reprezintă un mod de viață, n-ar fi rău să introduceți în rutină câteva obiceiuri sănătoase care vă pot îmbunătății calitatea vieții chiar și după ce ați depășit cu mult de prima tinerețe. O viață sănătoasă ar trebui să avem cu toții. Dar acest lucru nu se întâmplă, iar de multe ori vine ne aparține.

Fie avem un stil de viață dezordonat cu mese mâncate pe grabă și la ore total nepotrivite, fie nu avem timp să mergem în sala de forță. Dar acest lucuru nu înseamnă că nu putem apela la câteva obiceiuri sănătoase pentru a prelungi viața.

Diabet - alimente permise

Alimente permise  sursa: Dml5050 | Dreamstime.com

Antrenamentele fizice reduc semnificativ rata deceselor

Poate că de aceea este necesar să corectăm acest stil de viață cu o serie de obiceiuri sănătoase care ne asigure sursa de sănătate, energie și vitalitate. Alimentația regulată și somnul de calitate sunt doi factori care îmbunătățesc semnificativ calitatea vieții. Este musai ca hrana pe care o consumăm să conțină vitamina B, D, Magneziu și proteine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Complexul de vitamine B contribuie la buna funcționare a metabolismului. Produsele lactate, fructele de mare, legumele, frunzele verzi și cerealele integrale conțin o cantitate impresionantă de vitamina B. Pe lângă alimentația echilibrată, exercițiile fizice sunt esențiale pentru un organism sănătos și puternic. Antrenamentele scurte și intense pot reduce semnificativ rata deceselor.

exerciții fizice, mișcare. obiceiuri sănătoase

Exerciții fizice. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Obiceiuri sănătoase pentru creier

Nu trebuie neglijată nici sănătatea minții, antrenați-vă intelectul cu jocuri care stimulează creierul. Cititul, jocurile de strategie, sudoku sau meditația sunt câteva alternative pe care le puteți include în categoria obiceiuri sănătoase.

Odihna este esențială pentru funcțiile vitale ale organismului. Este recomandat pentru persoanele adulte să doarmă nu mai puțin de 7 ore și nici mai mult de 9 ore. Sunt studii care atestă faptul că un somn de calitate prelungește viața.