Barack Obama va organiza miercuri prima sa campanie în favoarea lui  Biden în cadrul căreia fostul președinte al SUA se va concentra pe încurajarea votului anticipat pentru candidatul democrat, la o întâlnire în aer liber în Philadelphia, principalul oraș din Pennsylvania, unul dintre statele-cheie ale scrutinului prezidențial american, a indicat un membru din anturajul său.

Donald Trump, care s-a aflat marți seara în Pennsylvania, este așteptat în Carolina de Nord, o altă zonă strategică unde sondajele îi dau cot la cot pe actualul chiriaș al Casei Albe și pe rivalul său democrat.

Intervenția publică a lui  Obama, o țintă frecventă a atacurilor lui Donald Trump, dar care rămâne încă una dintre personalitățile cle mai apreciate de democrați, la patru ani după plecarea sa de la Casa Albă, vine într-un moment crucial al campaniei prezidențiale americane.

Joe Biden și Donald Trump se vor confrunta a doua zi în a doua și ultima lor dezbatere față în față, ultima ocazie pentru președintele republican de a schimba cursul unei curse favorabile până acum candidatului democrat, cel puțin în sondajele  la nivel național.

Intervenția lui Obama va umple un gol din partea democrată, deoarece Biden și-a întrerupt campania de luni și s-a închis cu consilierii săi în casa sa din Delaware pentru a se pregăti pentru dezbaterea de joi.

Directoarea de campanie a  lui Biden, Jen O’Malley Dillon, subliniază că rezultatul scrutinului rămâne extrem de incert în cele 17 state pe care strategii candidatului democrat le consideră decisive pentru rezultatul alegerilor prezidențiale.

„După cum a spus președintele Obama, acesta este un moment pentru toată lumea ca să pășească pe pod și el este dornic să intervină direct … deoarece suntem la doar două săptămâni distanță de cea mai importantă alegere din viața noastră ”, a declarat un consilier al fostului președinte, care a dorit să rămână anonim, scrie Boursorama.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE