Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > 20 de motive pentru realegerea lui Donald Trump
20 de motive pentru realegerea lui Donald Trump

20 de motive pentru realegerea lui Donald Trump

Dacă l-am judeca pe Donald Trump după nimic altceva decât realizările sale din primul mandat de președinte, el ar merita să câștige răsunător în toate cele 50 de statele ale Americii.

Donald Trump a realizat teribil de multe lucruri în primul său mandat.

Câteva exemple:

 1. Economia pre-coronavirus

Pandemia de coronavirus ar fi zdrobit economia indiferent de cine era la conducere. Înainte de asta? Economia o ducea fantastic.

Au fost create peste 4 milioane de locuri de muncă. Producția a crescut în cel mai rapid ritm din ultimele trei decenii. Cererile de șomaj au atins nivelul minim din ultimii 49 de ani.

Șomajul în rândul persoanelor de culoare a atins cel mai scăzut nivel. Înscrierea în programele de asistență socială a atins cel mai mic nivel din ultimii 17 ani. Venitul mediu pe gospodărie a atins cel mai înalt nivel.

Când vom reconstrui economia după calmarea coronavirusului, pe cine dorești la conducere? Pe cel care a făcut asta sau pe cel care a fot vicepreședinte în perioada recuperării mediocre din căderea pieții imobiliare?

 1. Judecători

Donald Trump a numit doi judecători excelenți la Curtea Supremă și a numit peste 200 de judecători judiciari.

 1. Trump a adoptat VA Accountability Act

Mulți președinți au vorbit despre obținerea unei îngrijiri de sănătate mai bune pentru veteranii noștri. Dar Donald Trump este cel care a adoptat un proiect de lege care a făcut o diferență majoră pentru veteranii noștri.

 1. Decimarea ISIS

Vă amintiți de „echipa JV” căreia Obama i-a permis să preia o mare parte din Irak? Statele Unite au preluat 98% din teritoriul ISIS și l-au eliminat pe liderul său Abu Bakr al-Baghdadi sub conducerea lui Trump.

 1. Ieșirea din Acordul Iranian

Înțelegerea lui Obama cu Iranul le-a dat, în esență, permisiunea iranienilor să dezvolte arme nucleare. Trump a scos Statele Unite din acest acord și a colaborat cu aliații europeni pentru a impune sancțiuni care să împiedice Iranul să dezvolte bombe nucleare.

 1. Trump a fost primul președinte american care s-a întâlnit cu Kim Jong-un în Coreea de Nord

Donald Trump nu a reușit să-l determine pe Kim Jong-un să renunțe la armele nucleare în primul său mandat, dar nici un președinte american nu a făcut vreodată mai mult pentru a realiza acest lucru.

 1. Recunoașterea Ierusalimului ca fiind capitala Statului Israel

Președinții americani au vorbit despre acest lucru de când Bill Clinton era în funcție. Donald Trump a făcut-o.

 1. Retragerea din Acordul de la Paris

Conform estimărilor, Acordul Climatic de la Paris ne-ar fi costat 2.7 milioane de locuri de muncă și ar fi blocat dezvoltarea cărbunelui curat. Ieșirea din acest acord a fost o mișcare inteligentă.

 1. Eliminarea reglementărilor

Trump a realizat mai multe acte de eliminare a reglementărilor decât orice alt președinte de la Ronald Reagan.

 1. Forța Spațială

Trump a înființat a 6-a ramură a Serviciilor Armate ale Statelor Unite, Forța Spațială. Crearea unei ramuri a serviciului dedicat luptei în spațiu ar fi trebuit făcută cu zeci de ani în urmă și este bine să vedem că Trump a făcut-o. La fel ca Inițiativa Strategică de Apărare a lui Reagen, această nouă ramură va aduce beneficii pe termen lung.

 1. Înlocuirea NAFTA

Muncitorii americani au suferit ani de zile din cauza unor acorduri comerciale proaste. Trump a lucrat neobosit pentru a îmbunătății acele acorduri, iar cel mai mare succes al său pe acest front a fost înlocuirea NAFTA cu o nouă acord comercial, care are termeni mai favorabili Statelor Unite.

 1. Bonurile alimentare și cerințele de muncă

Donald Trump a înăsprit cerințele de muncă pentru obținerea bonurilor alimentare. După cum afirma Secretarul Agriculturii, Sonny Perdue, programul SNAP „nu a fost niciodată creat pentru a fi un mod de viață”.

 1. Refuzul finanțării orașelor sanctuar

Orice oraș care va ajuta imigranții ilegali în încălcarea legii ar trebui pedepsit. Stoparea finanțării federale către aceste orașe trebuia făcută demult.

 1. Reducerea refugiaților și muncitorilor sezonieri

Într-o perioadă în care foarte mulți americani au rămas fără un loc de muncă din cauza coronavirusului și blocajelor orașelor, Trump a redus dramatic numărul de refugiați și muncitori temporari pentru a ajuta cât mai mulți americani să revină la muncă.

 1. Renunțarea la „prinde și eliberează”

Aceasta a fost o îmbunătățire extraordinară pe frontul imigrației ilegale. În loc să captureze imigranții ilegali și să le permită să plece liberi, care mai apoi să nu se prezinte niciodată pentru proces, Trump i-a reținut în centre de detenție. Așa cum trebuia să fie întotdeauna.

 1. Programul „Rămâi în Mexic”

Oprirea în mare parte a solicitanților de azil fals în Mexic și nu în SUA a fost o mișcare de geniu a lui Trump.

 1. Construirea unui zid

Trump a promis că va construi un zid și că va face Mexicul să plătească pentru el. Acest lucru nu a fost posibil fără cooperarea Congresului, dar a construit 100 de mile de zid și a asigurat finanțarea pentru 455 de mile din cele 722 de mile de zid necesar la frontiera de sud.

 1. America a devenit cel mai mare producător de petrol din lume

Sub conducerea lui Donald Trump, Statele Unite au devenit cea mai mare țară producătoare de petrol de pe planetă. Beneficiul pentru economia noastră și securitatea națională sunt incomensurabile.

 1. Reducerea impozitelor

Reducerea impozitelor de către Trump pentru persoane fizice și corporații reprezintă o mare parte din motivul pentru care economia a fost atât de puternică.

 1. Eliminarea mandatului individual Obamacare

Trump nu a reușit să elimine în totalitate Obamacare, dar eliminând pedeapsa pentru persoanele care nu folosesc planurile de sănătate aprobate, s-a asigurat că Obamacare nu va putea supraviețui pe termen lung.

 

Publicat in categoriile: EVZ Special, Invitatii EVZ, Opinii
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: