Oamenii de afaceri îndemnați să investească în Moldova. Campanie de informare CCIR
- Ionel Sclavone
- 27 octombrie 2020, 18:02
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a demarat seria de evenimente destinate informării oamenilor de afaceri în legătură cu oportunitățile oferite de Acordurile de Asociere (AA) și a Zonelor de Liber Schimb Aprofundate și Cuprinzătoare (ZLSAC/DCFTA) dintre UE și Republica Moldova, Ucraina și Georgia.
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, a organizat marți, 27 octombrie, webinar-ul „Oportunitățile oferite de Acordul de Asociere și Zona de Liber Schimb Aprofundată și Cuprinzătoare dintre UE și Republica Moldova pentru comunitatea de afaceri”.
Acest eveniment este primul dintr-o campanie de informare, în format digital, în cadrul căreia CCIR abordează implicațiile Acordurilor de Asociere (AA) și a Zonelor de Liber Schimb Aprofundate și Cuprinzătoare (ZLSAC/DCFTA) dintre UE și Republica Moldova, UE și Ucraina și UE și Georgia asupra mediului de afaceri autohton. Obiectivul urmărit prin această serie de manifestări ține de informarea oamenilor de afaceri cu privire la oportunitățile oferite de investiții oferite de cele trei piețe aflate în vecinătatea României.
În mesajul transmis în deschiderea webinarului, președintele CCIR, Mihai Daraban, și-a arătat susținerea pentru mediul de afaceri de peste Prut și i-a îndemnat pe antreprenorii români să acceseze această piață de desfacere.
„La nivelul statelor membre UE, România este principalul partener economic al Republicii Moldova. Dacă în România există peste 6230 de societăți comerciale cu capital moldovenesc de peste 42 milioane de euro, în Republica Moldova se regăsesc doar 1300 de companii cu capital românesc, cu un total de investiții directe aproape 300 milioane euro”, a transmis președintele CCIR, Mihai Daraban, în mesajul său.
O relație care trebuie continuată
Potrivit spuselor sale, relația dintre dintre România și Republica Moldova trebuie exploatată deoarece există un potențial important de cooperare în diverse sectoare. El i-a îndemnat pe oamenii de afaceri români să caute să descopere acest potențial și să-l exploateze.
„Legăturile dintre România și Republica Moldova trebuie exploatate în continuare la cel mai înalt nivel, deoarece există un potențial important de cooperare în diverse sectoare, iar antreprenorii români trebuie să descopere și să exploateze acest potențial. CCIR este activă prin acțiuni concrete de suport și informare în sprijinul dezvoltării relațiilor bilaterale Republica Moldova și România”, a arătat președintele CCIR.