Ministerul Economiei a anunţat termenul până la care cei interesați pot solicita bani de la Guvern, în cadrul măsurii 1 – „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”, se prelungește cu încă o săptămână. Până în prezent au fost depuse peste 18.700 de cereri, însă fondurile alocate, de 100 de milioane de euro, ajung pentru 50.000 de solicitanți.

„Etapa de înscriere în cadrul măsurii 1 – „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” din cadrul schemei de ajutor de stat instituite prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, s-a prelungit cu o săptămână”, se arată într-o informare a Ministerului Economiei.

Astfel, noul termen limită de înscriere pentru cei interesați să acceseze microgranturile, fie că este vorba de IMM-uri, PFA-uri, ONG-uri şi CMI-uri, este miercuri, 21 octombrie 2020, ora 20:00.

Programul a fost prezentat și de Liviu Rogojinaru, secretar de stat pentru Mediul de Afaceri în Ministerul Economiei, în cadrul unui eveniment public.

„Primul program, acela de 100 milioane euro pentru companiile foarte mici, microintreprinderi, persoane fizice autorizate, a început de luni. Până acum avem peste 16.000 de aplicanţi în sistem, avem şi în jur de 1.000 de aplicanţi la care s-au cerut lămuriri suplimentare. Ne pare bine că programul merge corect, nu s-a blocat”, a precizat secretarul de stat.

Potrivit spuselor sale, platforma informatică a susținut și peste 300 de accesări pe minut, iar programul a funcționat corect.

„Îl vom ţine deschis până la sfârşitul săptămânii, dar eu cred că va fi deschis şi săptămâna viitoare, de aşa manieră încât toţi  cei care vor avea dorinţa, necesitatea şi vor voi să poată să intre în acest program”, a declarat secretarul de stat Liviu Rogojinaru.

Formularul electronic de înscriere, pentru cei interesați, în cadrul măsurii 1 – „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” va rămâne active, în toată această perioadă, pe link-ul granturi.imm.gov.ro.

.