Evenimentul Zilei > Actualitate > O rețea de prostituție colosală a fost destructurată. Femeile, trimise în 4 țări
O rețea de prostituție colosală a fost destructurată. Femeile, trimise în 4 țări

O rețea de prostituție colosală a fost destructurată. Femeile, trimise în 4 țări

O rețea de prostituție care își desfășura activitatea în patru țări diferite și avea victime și din România a fost destructurată după 8 luni de anchetă.

O rețea de prostituție a fost destructurată după 8 luni de anchetă.

Procuratura din Montpellier a anunțat vineri că o rețea „deosebit de sofisticată” de trafic de persoane a fost destructurată în patru țări europene și în jur de treizeci de victime din America de Sud şi România au fost salvate.

Treisprezece persoane au fost arestate simultan marți în Spania, Italia, România și Franța, a anunțat procurorul Fabrice Bélargent, adăugând că a fost deschisă o anchetă judiciară pentru proxenetism în formă agravantă şi trafic de persoane în bandă organizată.

Un judecător de instrucție din Montpellier a coordonat ancheta. A fost în cadrul unei cooperări judiciare și polițienești între țările menționate.

Această rețea „cu două capete”, „în familie” și „deosebit de sofisticată” era formată din persoane de naționalitate română şi columbiană, a precizat procurorul.

„Victimele erau recrutate în țările lor și aduse în Franţa, atrase de speranța unei vieți mai bune. Aici erau închise în apartamente de tip Airbnb, sub amenințări care le vizau atât personal cât și pe familiile lor”, a menționat Fabrice Bélargent, adăugând că tinerele erau supravegheate cu camere de luat vedere.

Până acum au fost identificate 33 de victime – tinere din Columbia, Republica Dominicană, Paraguay şi România cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, de care acum se îngrijesc mai multe asociații.

Rețea de prostituție, destructurată după 8 luni de anchetă

Două persoane au fost inculpate și plasate sub mandat de arestare, joi, la Montpellier.

În Italia și România, alte două persoane au fost arestate și închise.

În Spania, opt persoane cu cetățenie columbiană au fost arestate. Cinci dintre acestea au fost închise şi trei sunt în arest la domiciliu.

Toți fac obiectul unui mandat european de arestare și așteaptă un posibil transfer în Franța.

Ancheta a început în iunie 2020 în Montpellier. Două tinere columbiene s-au prezentat la poliție după ce au fugit din apartamentul unde erau sechestrate. Acolo erau forțate să se prostitueze de mai multe săptămâni, scrie Agerpres.

Citește și: Rețea de traficanți de droguri, destructurată. Un membru a murit de supradoză în timpul cercetărilor