O nouă companie va vinde polițe RCA: Grawe intră pe piața asigurărilor auto în 2016

O nouă companie va vinde polițe RCA: Grawe intră pe piața asigurărilor auto în 2016

În decembrie 2015, Grawe România Asigurare a depus la ASF dosarele de autorizare pe două clase de asigurare: clasa 3 - Asigurări de mijloace de transport terestru altele decât cele feroviare (CASCO) și clasa 10 - Asigurări de răspundere civilă pentru autovehicule (RCA + CMR), iar procesul de autorizare va dura câteva luni, a anunțat comnpania.

Astfel, după autorizarea pe clasa 10, există încă o etapă obligatorie, de solicitare a autorizării pe Norma RCA, se explică în comunicatul acesteia.

În acest moment, societățile din cadrul grupului Grawe active pe piața de asigurări auto sunt cele din Austria, Slovenia, Croația, Bosnia, Ucraina și Moldova.

„Pentru business-ul auto, conform strategiei noastre generale, vom rămâne un asigurător cu prețuri corect dimensionate în funcție de acoperire și nu vom aplica o strategie de creștere rapidă a cotei de piață – dorim o creștere organică, sănătoasă și profitabilă. Cred că se poate face profit din orice linie de business, cu condiția să fie bine gestionată. Politica noastră pe termen mediu este aceea de a avea un portofoliu echilibrat pe toate liniile business – viață, proprietăți și auto”, a declarat Paul Swoboda, Președintele Directoratului Grawe.

Ne puteți urmări și pe Google News

După finalizarea întregului proces de autorizare pe linia auto, strategia de distribuție a acestor noi produse va îngloba canalele de vânzare directă, parteneriatele speciale cu brokeri selectați și utilizarea portofoliului de clienți existent, mai scrie în comunicatul companiei.