Evenimentul Zilei > Social > O nouă campanie socială lansată de Custodele Coroanei. Cui i se adresează și cum puteți ajuta
O nouă campanie socială lansată de Custodele Coroanei. Cui i se adresează și cum puteți ajuta

O nouă campanie socială lansată de Custodele Coroanei. Cui i se adresează și cum puteți ajuta

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, anunță, lansarea unei noi campanii sociale pentru persoane vârstnice, prin intermediul fundației care îi poartă numele.

Pentru că mii de vârstnici din toată ţara sunt singuri şi nu mai au pe nimeni alături, Fundaţia Regală Margareta a lansat campania ”Avem o dragoste de dat pentru cei care ne-au construit viitorul”. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul Fundaţiei.

”Dorim să ne arătăm recunoştinţa faţă de vârstnicii care au contribuit la formarea generaţiilor de astăzi. Ei ne-au oferit atât de mult. Acum este rândul nostru să le întindem mâna. Mă gândesc la bunica mea, Regina Mamă Elena, care a făcut atât de mult pentru tatăl meu şi pentru mine.

Sunt sigură că înţelegeţi foarte bine aceste sentimente. Puteţi să ajutaţi efortul nostru cu un simplu sms cu textul ”singur” la 8844, donând 2 euro lunar”, a anunțat, marţi, MS Margareta într-un clip video transmis de Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei. Majestatea Sa a avut un mesaj de ”recunoştinţă şi admiraţie” la adresa asociaţiilor din România care s-au pus în slujba comunităţilor şi a cetăţenilor în lupta împotriva COVID-19.

Custodele Coroanei a detaliat modul în care fundația pe care o conduce s-a implicat în această perioadă. ”Ne-am concentrat în special pe oamenii în vârstă şi pe copii, mai ales cei aflaţi în situaţii dificile. Avem echipa necesară pentru a ajuta în fiecare lună 2.000 de oameni în vârstă. Lor le oferim ajutor material, îndrumare în diverse chestiuni sociale şi sprijin emoţional. Proiectele ”Telefonul vârstnicului” şi ”Fondul de urgenţă pentru oamenii în vârstă” funcţionează zilnic.

Cumpărături livrate gratuit acasă, ajutor material, în special alimente şi produse de igienă, acces la servicii publice active în timpul pandemiei, sprijin la activităţile casnice şi consiliere psihologică. Prin organizaţii partenere sprijinim seniori din Bucureşti, Brăila, Constanţa, Bacău, Cluj-Napoca, Braşov, dar şi comunităţi mici cum ar fi: Războieni (Alba), Reghin (Mureş), Nicoreşti (Galaţi).

Distribuim mii de produse alimentare, de igienă, sanitare şi medicale. Îngrijitorii la domiciliu şi asistenţii sociali continuă misiunea. De Paşte, 200 de vârstnici s-au bucurat de feluri tradiţionale livrate acasă. De la produse de strictă necesitate până la sprijin emoţional, vârstnicii au nevoie de ajutorul nostru. Avem 150 de voluntari mobilizaţi zilnic.

În 45 de magazine Kaufland din ţară, ei pregătesc coşuri cu alimente comandate prin telefon de cei care nu se pot deplasa. Susţinem 500 de copii din mediul rural sau din medii defavorizate. Cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România, 273 de tablete cu acces la Internet au ajuns la copiii din familptei noastre, dar există speranţă şi resurse umane pentru a ieşi victorioşi din această grea încercare a omenirii”, a mai spus MS Margareta, Custodele Coroanei.