O nouă campanie de dezinformare circulă pe internet. Ministerul Familiei neagă că ar fi cerut informații cu privire la sănătatea elevilor

O nouă campanie de dezinformare circulă pe internet. Ministerul Familiei neagă că ar fi cerut informații cu privire la sănătatea elevilor sursa foto. Flickr.com

Reprezentanții Ministerului Familiei neagă că ar fi solicitat, din partea școlilor, informații despre sănătatea elevilor. De asemenea, ei susțin că nu au distribuit în școli chestionare despre sănătatea familiei și acuză că la mijloc este vorba despre o campanie de dezinformare care circulă pe internet.

O nouă campania de dezinformare circulă în mediul online. Reprezentanții Ministerului Familiei neagă că ar solicitat din partea școlilor informații despre sănătatea elevilor și nu a distribuit în școli chestionare despre sănătatea familiei.

Pe rețelele de socializare circulă mesaje potrivit cărora Ministerului Familiei solicită date despre sănătatea copiilor și a familiilor acestora. În aceste mesaje este prezentat un formular care pare să aparțină Institutului Național de Sănătate Publică. Reprezentanții ministerului susțin că ei nu solicită astfel de informații și pun că totul este o campanie de dezinformare.

Ministerul Familiei neagă că ar fi solicitat informații legate de sănătatea elevilor și a familiei acestora

Reprezentanții Ministerului Familiei susțin că astfel de masaje distribuite masiv induc, în mod fals, panică în rândul părinților. Mesajul postat de oficiali pe rețelele de socializare vine după ce Gabriela Firea, ministrul Familiei, a acuzat AUR de manipulare. Acuzațiile au fost făcute în contextul în care un grupul politic ar fi declarat că centrele de zi, unde mai mulți copii din familii sărace primesc mâncare sau haine, sunt lagăre de exterminare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ministerul Familiei NU A SOLICITAT de la școli informații despre sănătatea copiilor!!!!

Ministerul Familiei NU a distribuit în școli chestionare despre sănătatea familiei!!!

Ministerul Familiei SPRIJINĂ toți copiii din România și nu dorește separarea lor de familie!!!

„Chestionarul familiei” NU APARȚINE Ministerului Familiei!!!

Pe rețelele de socializare circulă mesaje prin care părinții sunt avertizați că Ministerului Familiei solicită date despre sănătatea copiilor și a familiilor acestora. Mai mult, este prezentat un formular care, aparent, aparține Institutului Național de Sănătate Publică, iar mesajele manipulatoare îi sperie pe părinți că prin completarea formularului se poate ajunge la separarea copiilor de familia lor.

RESPINGEM FERM orice astfel de afirmație care face parte doar din propaganda împotriva singurei legi din România prin care copiii SUNT ȚINUȚI ÎN FAMILIE", este mesajul transmis de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, vineri, pe Facebook.