Evenimentul Zilei > International > O închisoare, cel mai bântuit loc din Marea Britanie. Fantoma „omului-umbră” atrage mulțimi impresionante de turiști
O închisoare, cel mai bântuit loc din Marea Britanie. Fantoma „omului-umbră” atrage mulțimi impresionante de turiști

O închisoare, cel mai bântuit loc din Marea Britanie. Fantoma „omului-umbră” atrage mulțimi impresionante de turiști

Vechile castele scoțiene au fost detronate. Cel mai bântuit loc din Marea Britanie este o închisoare care a funcționat până acum câțiva ani.

Închisoarea Shrewsbury din Shropshire a fost folosită din 1793 până în 2013 și a fost recent clasată de BBC Radio 4 drept unul dintre cele mai înfiorătoare locuri din lume. În epoca victoriană, aici s-au organizat nenumărate execuții.

Una dintre cele mai faimoase fantome din închisoarea Shrewsbury este „omul umbră”care bântuie aripa A a sinistrei clădiri. Nimeni nu i-a văzut chipul său, dar au existat mai multe mărturii cu privire la apariția sa. Legendele spun că „omul umbră” a fost ofițer.

O închisoare cu o istorie sinistră

Dar nu e vorba numai de legende. Unele dintre cele mai sinistre întâmplări din închisoarea Shrewsbury s-au petrecut aievea. În 1972, rămășițele a 10 deținuți au fost exhumate în timpul unei reamenajări a închisorii. Un singur cadavru a fost identificat și predat familiei, celelalte nouă fiind incinerate.
Între 1902 și 1961, la Shrewsbury au fost executați șapte bărbați executați, toți vinovați de crimă.

Multe dintre execuții au fost duse la îndeplinire de Albert Pierrepoint, care în timpul celor 25 de ani de carieră a participat la execuția prin spânzurarea a unui număr de aproximativ 400 de persoane trimise la spânzurătoare.

Renumele sinistru al închisorii aduce profituri fabuloase

Închisoarea Shrewsbury este acum deschisă publicului și a devenit o atracție turistică populară. Turiștii amatori de senzații tari pot afla de la ghizi povestea tuturor celor executați chiar în camera unde a fost dusă la îndeplinire sentința. Nu lipsesc nici vizitatorii dornici să experimenteze activitățile paranormale din închisoare.

Custozii clădirii fac tot ce pot pentru a satisface toate cerințele turiștilor. Astfel, aceștia au posibilitatea de a participa la un escape room din celulele unde erau închiși deținuții.De faima sinistră a închisorii încearcă să profite și producătorii unor emisiuni de televiziune, dar și regizorii unor filme la modă.

Astfel, aici s-au înregistrat mai multe episoade ale unor emisiuni TV despre vânătorii de fantome.
BBC a filmat la închisoarea Shrewsbury seria dramatică Time, cu Sean Bean și Stephen Graham în rolurile principale. De asemenea s-au filmat mai multe scene pentru Coronation Street.
Dată fiind faima închisorii printre cei obsedați de poveșltile cu fantome, nu e de mirare că aproape toate biletele de Halloween pentru Shrewsbury Prison Ghost Hunt Tours s-au vândut deja, scrie ziarușl britanic Daily Express.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: