Nunta regală din Marea Britanie, pe ultima sută de metri

Nunta regală din Marea Britanie, pe ultima sută de metri

Cu doar trei zile înainte de marele eveniment, Londra a oferit o avanpremieră a aceea ce va fi cea mai mediatizată nuntă a deceniului. Astăzi au avut loc în capitala Marii Britanii repetiţiile generale pentru căsătoria prinţului William cu Kate Middleton.

Străzile din jurul Palatului Buckingham şi acelea care fac parte din ruta alaiului au fost închise astăzi pentru ca cei aproximativ 1.000 de membri ai forţelor armate britanice să poată repeta ca la carte. Din suită nu au lipsit nici caleştile care îi vor purta pe nuntaşi către petrecere, dar nici cavaleria călare şi membrii clerului, care vor oficia ceremonia religioasă.

Chiar şi Westminster Abbey a fost deja închisă accesului publicului, pentru a fi pregătită pentru repetiţiile de mâine, la care vor participa cei doi protagonişti ai evenimentului, prinţul William şi Kate Middleton. “Ca şi în cazul unei nunţi obişnuite, vă puteţi imagina că şi de această dată repetiţiile vor dura până în ajunul marelui eveniment”, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al prinţului William.

Aşa că, în întreaga Capitală de continuă arborarea de steaguri, iar în punctele-cheie ale traseului a început amenajarea de mini-studiouri ale televiziunilor prezente pentru mediatizarea nunţii regale. Interesul este major şi se estimează că evenimentul va fi urmărit în direct de două miliarde de telespectatori din întreaga lume.

Ne puteți urmări și pe Google News

Statisticile date ieri publicităţii arată că, surprinzător, nunta regală a fost mai bine acoperită mediatic în Statele Unite decât în Marea Britanie.