Evenimentul Zilei > Justitie > Numirea Cristinei TARCEA la şefia ÎCCJ s-a făcut în lipsa unui DOCUMENT esenţial
Numirea Cristinei TARCEA la şefia ÎCCJ s-a făcut în lipsa unui DOCUMENT esenţial

Numirea Cristinei TARCEA la şefia ÎCCJ s-a făcut în lipsa unui DOCUMENT esenţial

CSM confirmă faptul că judecătoarea Cristina Tarcea a fost numită în 2013, de preşedintele Traian Băsescu, în funcţia de vicepreşedinte al ÎCCJ şi, în 2016, de Klaus Iohannis, în funcţia de preşedinte al ÎCCJ. Numirea s-a făcut fără ca la dosar să existe adeverinţa care să ateste că magistratul nu a colaborat cu Securitatea comunistă, aşa cum prevede legea.

„În cadrul procedurii desfăşurate în anul 2013 pentru ocuparea funcţiei de vicepreşedinte de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Consiliul Superior al Magistraturii a solicitat Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii să dispună efectuarea de verificări privind colaborarea doamnei judecător Iulia-Cristina Tarcea cu serviciile de informaţii înainte de 1990 sau dacă a făcut parte din acestea.

De asemenea, în cadrul procedurii de ocupare a funcţiei de preşedinte de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din anul 2016, Consiliul a solicitat Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii efectuarea de verificări sub aspectul celor menţionate.

La aceste din urmă demersuri nu au fost comunicate Consiliului răspunsuri din partea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii”, precizează CSM, potrivit stiripesurse.ro.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: