Număr record de persoane în vârstă internate din cauza cocainei. Problema este uriașă

Număr record de persoane în vârstă internate din cauza cocainei. Problema este uriașă Sursa foto: Arhiva EVZ

Un număr record de persoane în vârstă sunt internate în spital pentru probleme cauzate de abuzul de cocaină, arată statisticile. Medicamentul de clasă A este din ce în ce mai responsabil pentru distrugerea sănătății mintale a persoanelor în vârstă.

Dependența de cocaină

Ultimele cifre obținute de la NHS arată că anul trecut au fost 517 ocazii când cineva de peste 60 de ani a fost internat cu probleme mintale și comportamentale legate de consumul de cocaină. Această cifră este în creștere cu 25% față de 2020 - și este dublu față de acum cinci ani.

Între timp, numărul de admiși pentru toate vârstele a scăzut de la 15.060 înainte de pandemie la 12.470 în 2021. Datele NHS de anul trecut arată opt persoane internate din cauza consumului de cocaină în vârstă de 90 de ani și 15 în vârstă de 80 de ani. Creșterea este oglindită de o creștere a numărului de utilizatori în vârstă care solicită tratament NHS pentru a-și învinge dependența de droguri.

Ultimele cifre arată că 336 de persoane cu vârsta de 60 sau peste sunt tratate pentru a scăpa de dependența de cocaină - o creștere cu peste 50% față de 219 de acum cinci ani. Estimările oficiale sugerează că aproximativ 3,6 milioane de oameni din Anglia și Țara Galilor au încercat cocaină la un moment dat în viața lor, 987.000 au consumat-o în ultimul an, ceea ce îl face cel mai popular drog ilegal din țară după canabis.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nuno Albuquerque, de la Grupul pentru Tratarea Dependenței din Regatul Unit, a declarat:

„Consumatori de cocaină în vârstă de 60, 70 și 80 de ani ar putea să nu fie obișnuiți cu potența medicamentului în ultimii ani și, prin urmare, acest lucru a condus la probleme mai mari legate direct de sănătatea lor mintală”, potrivit The Sun.