Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Nu vă irită bocitoarele infractorilor?
Nu vă irită bocitoarele infractorilor?

Nu vă irită bocitoarele infractorilor?

Cum ajunge un șmecher cu bani și influență la pușcărie, cum apare un sobor de bocitoare la TV.

Plâng cu lacrimi de crocodil de mila corupților și spun publicului cât de ticălos e sistemul care a băgat mahărul după gratii. Fenomentul este foarte nociv.

Mama bocitoarelor care plâng de mila infractorilor este doamna avocat Paula Iacob. Dacă ar fi existat televiziune când Adam a mușcat din măr, cu siguranță că venerabila doamnă Paula Iacob era prezentă în studiouri pentru a-l apăra pe Diavol folosind cele mai deșănțate argumente.

La sfârșitul acestei săptămâni, doamna Iacob a făcut și apologia lui Radu Mazăre, după ce edilul a petrecut o noapte în arestul Poliției Capitalei. I-a plâns de milă, așa cum o face pentru fiecare infractor influent al României, găsind cele mai jenante scuze nu doar pentru actele de corupție de care e suspectat Mazăre, ci și pentru mârlănia în fața jurnalistei postului B1 TV care i-a adresat primarului câteva întrebări.

Unul dintre cele mai toxice fenomene care poluează spațiul public în această perioadă este atitudinea unor personaje ca Paula Iacob, personaje care fac pur și simplu apologia infractorilor la ore de maximă audiență. Interesant este că bocitoarele varsă găleți de lacrimi numai pentru infractorii cu bani, putere și influență. Nu prea le vezi plângând de mila vreunui hoț de găini.

Când  plâng de mila infractorilor-vedete, în spațiul public, bocitoarele poluează grav mentalitățile celor care încă nu au înțeles cum funcționează sistemul judiciar și trăiesc cu impresia că hoții, corupții sau escrocii cu foarte mulți bani sunt victime ale Justiției, nu ale lăcomiei și rapacității care le domină caracterul.  Mai ales poluează gândirea celor care nu pricep că sunt săraci și fără perspective tocmai pentru că sunt furați copios de șmecherii cărora le plâng de milă.

Produc un curent de opinie otrăvitor conform căruia societatea trebuie să trateze cu indulgență și blândețe toți hoții, escrocii, evazioniștii și corupții care ne ucid în fiecare zi șansa unui viitor mai bun. ”Nu poți să te bucuri de răul omului”, este argumentul ultim pe care îl folosesc de fiecare dată când Justiția bagă la pușcărie câte un astfel de șmecher.

Nu vă bucurați că un șmecher a fost oprit să vă fure din buzunare! Nu vă bucurați că un escroc nu mai poate să se înfrupte din banii pe care îi plătiți pentru școli, spitale sau drumuri decente! Nu puteți să vă bucurați când intră după gratii politicianul care ”ține spatele” interlopilor stăpâni pe orașul vostru!

Asta ne spun, de fapt, cei care plâng de mila infractorilor pe la televizor.  

Societatea nu are niciun motiv să trateze lejer astfel de cazuri din pricina daunelor uriașe care îi sunt provocate de ani de zile. Justiția și noul Cod Penal tratează chiar prea ușor corpuția din politică și administrație, având în vedere cât de grav este fenomenul. Nu poți aplica într-o țară putredă de corupție legi și pedepse din țări unde fenomenul a fost pus sub control de zeci de ani.

Pentru orice om decent din țara asta, care vrea să-și construiască un viitor mai bun, fiecare mahăr aruncat după gratii chiar este un motiv serios de bucurie. Fiecare caz de acest tip este ca o bornă kilometrică pe drumul către o țară mai civilizată. Este o confirmare că avansăm în direcția țărilor la care ne uităm cu invidie, unde mai mulți trăiesc mai bine pur și simplu pentru că se fură mai puțin și totul funcționează mai corect.

Citiți și alte opinii de Mălin Bot, pe aceeași temă:

 

 

Află mai multe despre Mălin Bot și intră în dezbatere cu acest autor în zona de comentarii aflată mai jos pe această pagină.

 

Primul SITE DE ȘTIRI din România în care TU esti PARTENER egal cu JURNALIȘTII este evz.ro.

 

Mălin Bot, pe Facebook:

Malin Bot | Create Your Badge

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: