Evenimentul Zilei > Social > Nu ține ouăle în frigider! Un celebru bucătar a explicat de ce și unde ar trebui depozitate
Nu ține ouăle în frigider! Un celebru bucătar a explicat de ce și unde ar trebui depozitate

Nu ține ouăle în frigider! Un celebru bucătar a explicat de ce și unde ar trebui depozitate

Celebrul bucătar James Martin le-a sfătuit pe gospodine să nu mai păstreze ouăle în frigider. Prezentatorul de televiziune a explicat și care este motivul pentru care a spus acest lucru. Totul este legat de coajă.

James Martin a avut un sfat pentru toate gospodinele. El le-a recomandat să nu mai păstreze ouăle „niciodată în frigider”. Bucătarul a explicat și care sunt diferențele între ouăle de rață și cele de găină. Martin a folosit amândouă tipurile când copt prăjitura Victoria în timpul emisiunii „This Morning”. Bucătarul a continuat prin a spune că toate ouăle sunt poroase și pot să absoarbă toate aromele din frigider. Acesta este și motivul pentru care nu este recomandat să le păstrezi în acest loc.

Frigiderul nu este locul prielnic pentru a păstra ouăle dacă electrocasnicul tău este plin cu diferite produse sau preparate. În plus, ouăle reci nu sunt cele mai potrivite pentru a fi folosite în rețete. Ele ar trebui să fie la temperatura camerei când le folosești. În cazul în care vrei să le depozitezi în frigider, trebuie să le scoți cu 30 de minute înainte de a începe prepararea unul fel de mâncare. Timpii de gătire se pot schimba dacă le folosești imediat după ce le-ai scos din frigider.

Unde trebuie să păstrezi ouăle

Este recomandat să depozitezi ouăle într-o cămară răcoroasă care nu se încălzește atunci când crește temperatura din bucătărie. Este important de precizat ca temperatura din acest loc trebuie să fie una constantă și să nu depășească 20 de grade Celsius. În plus, produsele trebuie să fie păstrate în propria lor cutie. Acest lucru te va ajuta la prevenirea problemelor enumerate de Martin, dar și să verifici cu ușurință data de expirare.

Cel mai important motiv pentru a păstra ouăle în propria lor cutie este că acestea vor rămâne proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp. Cojile ouălor au pori minusculi prin care bacteriile din alte alimente și mirosurile, cum ar fi mirosul și aroma alimentelor, se pot infiltra în timp și pot avea accelera procesul de alterare al alimentului, potrivit  egginfo.co.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: